Packnorth Award uddeles i år på Scanpack-messen

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 27 April 2022
OPDATERET: 27 April

Sidste sommer gik startskuddet til Nordens nye emballagekonkurrence, Packnorth Award. Prisoverrækkelsen skulle finde sted under Sign & Print-messen i Stockholm i februar måned i år. Pandemien ændrede på den plan.

AGI er i samarbejde med nord emballage arrangør af Packnorth Award.

– Det var ærgerligt, at vi ikke kunne gennemføre prisoverrækkelsen som planlagt, men udfordringen bragte også noget godt med sig, siger Bo Wallteg, chefredaktør på magasinet nord emballage.

Arrangørerne af Scanpack messen (4. – 7. oktober 2022) er nu gået med som partnere og prisoverrækkelsen vil ske på den store scene, Superbrand scenen, på messens første dag. At kunne uddele prisen på en ren emballagemesse, og også en messe med den anseelse, som Scanpack har, betyder naturligvis meget, både for os som arrangører og for deltagerne, skriver AGI Publishing House.

– Alle, der har indsendt bidrag sidste år, valgte at lade de indsendte bidrag fortsætte – eller de erstattede dem med nyere versioner. Nu kan disse indgå i et endnu stærkere startfelt, når årets konkurrenter også deltager. Jeg kan kun opfordre alle med spændende emballageløsninger til at tage chancen. Om ikke andet får man fire erfarne dommeres refleksioner over emballagen, siger Bo Wallteg.

4. ​​oktober 2022

Prisoverrækkelsen finder sted den 4. oktober klokken 15.00. De højt kvalificerede dommere kommer fra svenske og danske universiteter og organisationer.

– Dommerne er udvalgt, fordi de hver især repræsenterer en unik ekspertise inden for netop deres felt. Dommeren, der ser på den grafiske form, skal kun bedømme dette, mens dommeren, der ser på cirkulariteten, kun sætter sine karakterer inden for dette, siger Peter Ollén, der er udgiver i AGI Publishing House.

Fire områder bliver vurderet

De indsendte konkurrencebidrag vurderes og får selvstændige point fra 1 til 9 på hvert af disse fire områder:

  • Det grafiske design
  • Effekten af ​​emballagen
  • Valg af materiale
  • Cirkulæritet

Et konkurrencebidrag kan således få topkarakteren 9 for materialevalg men en lav karakter for emballagens effekt. Karakteren 5 siger, at der er tale om et godt produkt, som holder et godt niveau og fungerer godt på hylderne. Karaktererne 8 og 9 vil kun blive brugt til de helt exceptionelle løsninger.

Emballageemnerne konkurrerer i forskellige kategorier. Der er 35 at vælge imellem, og det omfatter fx fødevareemballage, industriemballage, etiketter og luksusemballage.

– Selv for dem, der ikke er interesseret i selve konkurrencen, kan deltagelse være en enkel måde at få synspunkter fra nogen udefra. Vi forventer også, at det er både brand owners, konvertere og bureauer, der sender ind. Det er en chance for at synliggøre dem, der ofte arbejder i det skjulte, siger Bo Wallteg.

– Ved at give karaktererne særskilt for hvert område får deltagerne inspiration til at se, hvad der kan forbedres. Næste år kan man så sende ind igen, for arbejdet med emballage plejer at være et løbende forandringsarbejde, siger Bo Wallteg.

“Små og store virksomheder skal kunne deltage”

At deltage i Packnorth Award koster ikke meget i forhold til andre konkurrencer på området. Lige nu er der også et Early Bird tilbud, der gør det endnu mere omkostningseffektivt.

– Vi som arrangører ønsker ikke, at gebyret skal holde nogen tilbage fra at deltagelse, derfor har vi valgt et niveau, der giver alle mulighed for at være med. Den nordiske emballageindustri har meget at byde på, og det vil vi fremhæve. Små og store virksomheder skal kunne deltage og det er vigtigt med bidrag fra alle materialegrupper. Ikke alt er fiberbaseret i emballageverdenen, selvom det er nemt at få det indtryk.

Fuldstændig information om konkurrencen, herunder kategorier, gebyrer og tilmelding kan findes på hjemmesiden, www.award.packnorth.se

Artiklen er oversat fra signprint.se

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01