B-Offset producerer bingo- og bankoplader – og meget andet …

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 7 November 2021
OPDATERET: 7 November

I Over Hornbæk ved Randers ligger B-Offset. Trykkeriet blev startet tilbage i 1987 – som et alternativ til at være dagplejemor.

Det lyder nok lidt utraditionelt, men det var sådan det begyndte, da Bente Gardum Andersen startede B-Offset. Hun gik hjemme med egne børn, og for at tjene lidt ekstra begyndte hun som dagplejemor. Men det var for usikkert, så sammen med ægtemanden Lars Gardum Andersen, der er uddannet trykker, fandt hun på, at de kunne starte et lille trykkeri i bryggerset.

På den måde kunne Bente fortsat gå hjemme hos børnene, samtidig med at hun betjente udstyret i bryggerset. Trykkeriet er nu udvidet med en tilbygning.

Løbesedler og BINGO / BANKO

De første produkter, der blev produceret, var løbesedler, som Bente kørte på en Ryobi-maskine.

Trykpladerne hertil blev fremstillet på en platemaker der kunne kopiere montagen (det vi i dag kalder en fil) over på papirpladerne. På en Sign & Print-messe i Odense faldt de for en Océ-maskine, og de har altid holdt sig opdateret med viden om nyt udstyr, og hvilke muligheder, det evt. kunne tilføre deres lille virksomhed, som blev kørt af Bente, mens Lars passede sit job som trykker.

Nogle år efter B-Offset var startet, fik de en forespørgsel på at producere banko-plader. Så de fik fat i en programmør, der kunne sætte et program op til at generere banko-pladerne. Da programmet var færdigt, trak banko-stedet sig, så der stod de med et set-up, der ikke lige var en kunde til. Men der kom heldigvis hurtigt en ny henvendelse, og siden har de produceret bingo- og bankoplader. Det er stadig en god del af produktionen.

Men de løser også alle andre trykopgaver, og de har også en række faste samarbejdspartnere til opgaver, der ikke kan løses hos dem selv.

Man er ikke i tvivl om, at Lars Gardum Andersen trives med sit job. Ikke mindst når han kan hjælpe kunderne med grafisk opsætning og idé-udvikling. Det gælder også i oktober måned, hvor interviewet finder sted. B-Offset løser som de fleste andre trykkerier også mange valgopgaver, og der er flere af kunderne, der skal have idéer til opsætning af deres valgmateriale.

Nyt udstyr giver nye muligheder

Interessen for nye muligheder er stadig lige stor hos Lars Gardum Andersen. Jeg møder ham og Bente, da de er til åbent hus hos Canon i Vejle, og Lars Gardum Andersen, ligger ikke skjul på, at han er ret fascineret at noget af det udstyr, der bliver demonstreret i Vejle.

– Hvis vi køber noget nyt, så opstår der også nye muligheder. Med nyt udstyr kan vi producere mere effektivt og måske også mere i storformat, forklarer Lars Gardum Andersen. 

Hvordan finder kunderne jer?

– På vores hjemmeside. Men generelt sælger vi meget via mund-til-mund-metoden. Og vi har også kunder uden for lokalområdet. Det er opgaver uden for bingo/banko, der vokser mest. Storformat er også et vækstområde for os.

Hvad er udfordringerne for B-Offset?

– Vi er en mand/kone-virksomhed, det kræver at man kan samarbejde. Ikke mindst for os, der driver virksomheden fra ”privaten”. Men det har heldigvis ikke været noget problem for nogen af os, lyder det fra både Bente og Lars Gardum Andersen.

– Men vi har som alle andre også en udfordring på prisen. Konkurrencen er stor. Men vi samler på tilfredse kunder.

Hvor er I om fem år – er I så gået på rigtig pension?

– Så er vi her stadig, og vi har også investeret i nyt udstyr. Jeg har ingen planer om at gå helt på pension. Jeg kan lide arbejdet, og det er ret ideelt for os, at både kontor og produktion ligger i huset, forklarer Lars Gardum Andersen.

– Den eneste årsag, til at vi skulle stoppe, er hvis for mange kunder bliver dårlige betalere, lyder slutkommentaren fra Bente Gardum Andersen med et smil.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01