Agfa og TFL går sammen om inkjet-projekt til print på læder

PUBLICERET: 26 February 2020
OPDATERET: 26 February

Agfa og TFL har indgået et strategisk partnerskab med fokus på udviklingen af Alussa. Det er en dedikeret inkjet-printløsning til dekoration af ægte læder i høj kvalitet. Den type læder bruges bl.a. af mode- og møbelbranchen, samt i bil- og luftfartsindustrien og i indretningen af maritimt udstyr.

Alussa er summen af et antal nøje tilpassede komponenter. Agfa udvikler inkjetprinteren og den dedikerede inkjet-farve såvel som softwaren til at styre og overvåge printprocessen. TFL leverer en specialudviklet coatingkemi. Alussa gør det muligt for læderindustrien at dekorere læder af høj kvalitet på en sådan måde, der giver fremragende ydelse og stor fleksibilitet og ridsemodstand. Alussa skulle være den første industrielle inkjet-løsning, der kan håndtere op til 100.000 bøjninger uden at det går udover printet. Den kan producere 80 m² i timen.

Stigende behov for individuel tilpasning

Alussa kan udskrive både hvide og fuldfarve designs med fotografisk kvalitet på forskellige typer læder. Da det er en digital udskrivningsløsning, er den ideel til individuel tilpasning af læderprodukter. Den giver også lige så let mulighed for at fremstille prøver forud for produktion af store mængder.

– Print på læder med inkjet-teknologi samt at opnå topydelse med hensyn til fleksibilitet og ridsemodstand er en kompleks udfordring, fortæller Tom Cloots, direktør Industrial Inkjet Agfa. – Alussa-læderprint inkorporerer både Agfas enorme ekspertise inden for inkjet-teknologi, grafisk arbejdsgang og farvestyring og TFL’s dybdegående viden om coatingkemi og påføringsteknikker til coating. Det kombinerer det bedste fra to verdener for at give en perfekt synergi mellem læder og inkjet-farve.

– Modetendenser ændrer sig hurtigt, og det ser ud til, at hastigheden på ændring og ønsket om individualisering øges år for år. Dette er en stor udfordring og mulighed for læderindustrien. Derfor er vi meget glade for partnerskabet mellem Agfa og TFL. Sammen kan vi skabe utallige, tilpassede modeeffekter kombineret med høje bøjnings- og bæreegenskaber for at imødekomme de hurtigt skiftende krav fra dagens modeindustri, siger Markus Hess, global chef for produktmarkedsføring TFL.

Agfa og TFL præsenterede Alussa på SIMAC TANNING TECH-messen dedikeret til læderindustrien i Milano den 19-21 februar.

Læs videre

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

Macrodot går konkurs og genopstår i en version 2.0

Pr. 1. januar 2023 har et nyt selskab set dagens lys. Det er Macrodot 2.0 ApS som er et fællesejerskab mellem ejeren af det tidligere Macrodot A/S, Sean Jälpelt Holm, og Nordsign.
macrodot_01

De seneste nyheder

Nordsign: Macrodot passer godt ind i vores set-up

– Partnerskabet med Macrodot var en pludselig opstået mulighed, som vi valgte at slå til på, siger CEO Michael Overgaard hos Nordsign A/S.
michael_overgaard

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

Læseevnen falder – bøger er løsningen

Børns evne til at optage viden er faldende. Professor Anne Mangen fra Stavanger har undersøgt hvorfor.
riksdagen