Kunderne har – i øjeblikket ikke mindst grundet det verdensomspændende fokus på at nedbringe CO2-udslippet – et stadig større fokus på miljø, også når det gælder emballage.
Det ses også at overskrifter som fx:
”Arla lancerer klima venlig emballage”
”Coop vælger bæredygtig emballage”
”5 hemmeligheder om klimavenlig emballage”
Så hvordan kommer fx fremtidens fødevareemballage til at se ud? Det har den belgiske professor Peter Ragaert et bud på.
Professoren har analyseret sammenhængen mellem emballagers funktionalitet, brugervenlighed og bæredygtighed.
Resultaterne er blevet testet, og Peter Ragaert kommer til Danmark for at præsentere de helt nye forskningsresultater inden for emballageteknologi, så nu bliver der en chance til at blive klædt bedre på til at rådgive de kunder, der skal have produceret fødevare-emballage med tryk.
Det er Grakom, der har inviteret Peter Ragaert, professor i emballageteknologi på Ghent University i Belgien en tur til Danmark. Peter Ragaert arbejder desuden for Pack4Food, som forsker i innovation af fødevareemballage.
Fødevareemballage handler om optimalt at kombinere funktionalitet, brugervenlighed og bæredygtighed, og her kigger Peter Ragaerts forskning bl.a. på ét lag versus flerlagsemballage, intelligent emballage, og hvordan emballage kan blive en del af en cirkulær økonomi.
Så benyt muligheden. Kom og hør mere, når professoren deler de nyeste forskningsresultater. Det sker den 19. november hos GRAKOM i Odense. Deltagelse i GRAKOMs emballagenetværk er altid gratis ved første møde. Læs mere om arrangementet her på siden under events, hvor der også er oplysninger om tilmelding.