Uniplate: 30 år med repro og plader – og ikke mindst print

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 28 May 2019
OPDATERET: 28 May

Det er i år 30 år siden, at Odense-virksomheden Uniplate så dagens lys. En af de første ansatte var René Jantzen. Han var medarbejder nummer to i virksomheden, der dengang – som nu – havde et tæt samarbejde med Glud & Marstrand, som altid har været og fortsat er en stor kunde hos Uniplate.

Kort efter sin ansættelse i Uniplate tilbage i 1989 blev der investeret i en Mac-computer, som kun havde været på markedet siden 1984. Det blev René Jantzen, der skulle finde ud af, hvad den nye teknologi kunne bruges til. Det blev ”learning by doing”, som René Jantzen udtrykker det. Men han har heller aldrig været teknologi-forskrækket. Tvært imod er det en hans forcer, at han kan lide at undersøge, hvad nyt udstyr og ny teknologi kan bruges til, ikke mindst i relation til Uniplate, der startede som leverandør af repro og trykplader til den grafiske branche.

Overtog virksomheden i 2007 – i 2008 kom krisen

I 2007 overtog René Jantzen virksomheden, og han har haft travlt med løbende at udvikle og investere. Selv om starten som indehaver blev præget af krisen, der ramte landet i 2008.

– Vi havde heldigvis haft et godt år inden krisen kom, og heldigvis havde vi også lidt kapital på kistebunden og en god bank. Men krisen betød, at vi gennemgik hele virksomheden meget nøje. Vi blev nødt til at rydde op og koncentrere os om det vi tjente penge på. Det har siden været et plus, at jeg lærte virksomheden at kende i alle kringelkroge, fortæller René Jantzen.

Ja intet er skidt uden at det også er godt for noget. Uniplate er en meget sund forretning med pæne tal på bundlinien og nogle Gazeller-figurer kan man også finde i virksomheden.

Printafdelingen fylder mere og mere

I dag er Uniplate meget mere end repro og plader. Det er en grafisk virksomhed, med en stor printafdeling.

Der er løbende blevet investeret i ny teknologi og nyt udstyr. Inden for den seneste tid er der blandt andet blevet installeret en Epson SureColor storformatprinter og senest et Kongsberg X24 skærebord, som er forsynet med både fræs og køl, og kan klare selv de mere krævende opgaver, forklarer René Jantzen. Med det nye Kongsberg skærebord kan Uniplate også håndtere flere opgaver in-house, frem for at skulle sende det ud af huset. Det effektiviserer opgaverne og gør det lettere at tænke i de bedste løsninger for kunderne.

Samtidig er Uniplate også blevet Re-Board–partner på Fyn.

– Ja, nu skal vi i gang med at producere fx butiksinventar. Det kan være møbler af Re-Board plader. Alle går op i miljøet. Det gør vi også, og med Re-Board kan vi levere nogle bæredygtige løsninger, også selv om der er printet på pladerne, og de ofte kasseres efter en kortere periode, forklarer René Jantzen.

Jagtbranchen fylder meget

René Jantzen er en engageret jæger, og har et stort netværk inden for jagtbranchen. Netværket er også årsagen til, at de er valgt som partner med hensyn til produktion af messeudstyr til en større jagt-og fiskerimesse på Brahetrolleborg slot til august. Og her skal der blandt andet produceres messemøbler af Re-Board plader.

Jagtbranchen fylder meget hos Uniplate, men der er også mange kunder fra den grafiske branche. Og med den nye SureColor-printer, der leverer en knivskarp printkvalitet, er Uniplate også blevet leverandør til fotoudstillinger.

– Den største udvikling finder klart sted inden for print-afdelingen, hvor vi kan levere nogle gode løsninger. Vi er ikke et reklamebureau, men vi er teknisk kreative,og undersøger, hvad udstyret kan, og nogle gange bruger vi en lidt kringlet vej for at finde den bedste løsning, fortæller Renë Jantzen.

Hvor er Uniplate om 10 år?

– Vi har en endnu større printafdeling og vi arbejder meget med lakløsninger. Men der vil stadig blive løst mange opgaver inden for repro og plader. Det er en afdeling, hvor vi også hele tiden har investeret, og det vil vi fortsætte med. Der produceres mange prøvetryk i dag, og det regner jeg også med vi gør om 10 år. Men jeg forventer også at vi er godt i gang med tekstil-print, det er et område, vi har på ønskesedlen lige nu. Lige som vi også ser ret meget på 3D-print-løsninger, og hvad det kan bruges til med hensyn til at tilbyde kunderne endnu mere spændende løsninger, fortæller René Jantzen, der i øvrigt også har eget bogforlag, specialiseret hovedsageligt inden for jagtbranchen.

Hvad er det vigtigste årsag til Uniplates succes?

– Det er personalet. Vi har det bedste team, man kan tænke sig. De fleste er  uddannet i virksomheden, så vi en sammentømret flok, der hele tiden får kompetencer tilført fra de elever, vi altid har. Og så har vi også en størrelse, der betyder, at vi er superfleksible. Alle medarbejdere kan afløse hinanden, det betyder, at vi altid kan levere en service i topklasse. Og når en kunde ringer, så ved vi, hvem det er, og kunden føler sig velkommen. Det er kun muligt fordi vi har så fagligt stærkt et team, der også er gode kolleger, slutter René Jantzen.

Stort tillykke med jubilæet ønskes af Print og Medier.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01