Kornit opfinder direkte print på polyester

PUBLICERET: 3 April 2019
OPDATERET: 3 April

Kornit Digital har netop lanceret en helt ny teknologi – Kornit NeoPoly – som er branchens første digitale industrielle proces for print direkte på polyester.

Polyester er den næststørste kategori i det samlede T-shirt-marked. Det er nøglen i sportssegmentet, og vokser inden for de såkaldte athleisure og funktionelle beklædningsgenstande. I dag trykkes der på polyester med overvejende analoge løsninger.

Den nye teknologi løser, ifølge Kornit, en række af de udfordringer den analoge proces har. Det gælder farvemigrationsproblemer, startomkostninger og ikke mindst miljøproblemer. Med et helt nyt farvesæt kan Kornit’s nye proces håndterer polyesterapplikationer uden at gå på kompromis med design, seriestørrelse, substrat eller slidtage.

Det nye farvesæt og en nyudviklet fysisk og kemisk proces, fremstillet specielt til lavtemperaturhærdning gør, at man både kan foretage processen hurtigt og samtidigt bevare polyesterens egenskaber. Processen forhindrer at farven migrerer på polyesteren. Farven er Oeko-Tex og Eco-Passport-certificeret og indeholder ikke PVC eller andre giftige ingredienser.

Det første system udstyret med Kornit NeoPoly Technology er den nye Kornit Avalanche Poly Pro. Avalanche Poly Pro er målrettet til branchen, og gør det nemt og omkostningseffektivt at lave korte og lange serier inden for polyesterbeklædningsgenstande.

Omer Kulka, Kornits VP for Marketing og Product Strategy, udtaler:
– Kornit er på mission for at genopfinde beklædning- og tekstilindustrien med nye teknologier til voksende markedssegmenter. Vi arbejder løbende på at bryde teknologibegrænsninger, så vores kunder kan forny sig og åbne nye markeder og nye forretningsmuligheder, samtidig med at de bliver mere operationelle. Den nye NeoPoly-teknologi er et bevis på denne innovationsmission.

Den nye teknologi bliver bl.a. præsenteret på FESPA.

Læs videre

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01