Ricoh-toner godkendt til fødevareremballage

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 28 January 2019
OPDATERET: 28 January
Jan Brændholt, Ricoh

– Ricoh vil absolut ikke stå tilbage for udviklingen i forhold til de nye tiltag, der sker i vores branche. Så derfor kan vi med stor glæde informere om at vores toner til Pro C7200 samt pro C9200 serien er blevet godkendt til fremstilling af emballage til fødevareindustrien. Vi har igennem længere tid fået henvendelser fra danske trykkerier, som har efterspurgt denne mulighed til deres kunder. Nu er det muligt, så næste gang du står i dit lokale pizzeria, så er emballagen måske printet på en Ricoh maskine, fortæller Jan Brændholt fra Ricoh.

Udtalelsen falder i forbindelse med at Ricohs egen-udviklede toner er blevet tildelt et Smithers Pira-certifikat, der sikrer EUs lovgivning om fødevareemballage. Certificeringen gælder i forhold til Ricoh Pro™ C9200-, digitale arkmaskiner.

Smithers Pira gennemførte migrationsprøvning og afprøvningstest på polypropylen 30 mikron film, der blev påført med selvklæbende etiketter trykt ved hjælp af Ricohs tonerteknologi. Smithers Pira rapporterede, at der ikke blev observeret nogen signifikant migration eller modregning i Tenax, 95% ethanol eller isooctan-fødevaresimulatorer under testbetingelserne. En risikovurdering blev udført for ikke-tilsagnsmæssigt tilsatte stoffer (NIAS) i forbindelse med tonerne og viste sig at være i overensstemmelse.

Ricohs Pro Print CMYK plus hvid blev fundet i overensstemmelse med EU- og FDA-lovgivningen for fødevareemballage beregnet til alle fødevaretyper, når de bruges bag en funktionel barriere.

Læs videre

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

Falder papirpriserne i 2023?

2022 var præget af megen turbolens på papirmarkedet. Flere fabrikker omlagde deres produktion, lukkede midlertidigt eller permanent og nogle gik konkurs. Andre har lavet et større udsalg i håbet om, at nogle vil investere i en papirfabrik.
kvarnsveden

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01