D-Top udvikler sig – og mangler timer i døgnet

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 1 October 2018
OPDATERET: 1 October

D-Top har ikke så mange år på bagen som grafisk virksomhed, men folkene bag, Bent Jemon og Leo Krag Møller, har mere end 40 års erfaringer fra den grafiske branche med i bagagen.

For et års tid siden overtog de produktion af storformat fra anden virksomhed, så lokalet, hvor de startede som selvstændige, var blev meget trængt, så de valgt at  flytte til nyere og større lokaler, som de har fået gjort flot i stand. Tingene er også blevet mere opdelt i produktion og administration. Der er lyst, alt står ordnet og det virker som om der er styr på produktionen. Så meget styr, at de også kan tage uventede hasteordrer ind uden at miste overblikket.

Versant 3100 producerer færdige hæfter

I forbindelse med flytningen udvidede de også printkapaciteten med en Xerox Versant 180, som blev installeret inden alt det andet udstyr blev flyttet. Blandt udstyret var blandt andet en Xerox ColorPress 1000, den blev på forslag af HansenPrint udskiftet til en ny Xerox Versant 3100, som er blevet installeret her i sommer. Xerox Versant 3100 er forsynet med trekantskær og squarefold.

De nye Versant 180 og 3100 maskiner kører i samme kvalitet og kan bruges til samme opgaver. Det er kun hastigheden, der er forskel på, og så har Versant 3100 bedre efterbehandling og en større RIP.

RIP’en på Xerox Versant 3100 er et plus

Der produceres mange fotobøger hos D-Top
Det er tunge filer, der skal oplades, når der produceres fotobøger

Netop en stor RIP har betydning for D-Top. De har en selvstændig online butik – Foto-Top.dk, hvor der kan bestilles fotobøger, plakater og andres fotoprodukter, så det er ofte store og tunge job, der skal køre på maskinen.

Selv om RIP’en er et plus, så var Leo Krag Møller lidt skeptisk ved at skulle skifte. Nu kendte han lige den eksisterende RIP rigtig godt, og han var ikke så vild med tanken om at skulle lære en ny at kende. Men det er gået over al forventning. RIP’en er let at betjene, fortæller Leo Krag Møller, som er den der har ansvaret for produktionen.

Har overtaget en storformat produktion

Der produceres også i store formater hos D-Top

Bent Jemon er til gengæld så ansvarlig for alt det administrative. Susanne Dein tager sig af alt omkring Foto-Top-shoppen og hjælper også kunderne, hvis de har brug for assistance til opsætning af deres fotoprodukter.

Bent Jemon og Leo Krag Møller overtog en mindre storformatproduktion i sommeren 2017, så de nu også kan tilbyde at producere skilte og andre storformatopgaver.

En forrygende sommer

Kunderne er meget blandet. Lige fra mindre virksomheder til større kædekunder og industrivirksomheder, der ønsker hurtig levering og god kvalitet. Og i modsætning til andre i branchen har de haft en forrygende sommer. Den bedste de endnu har oplevet som selvstændige, – Vi fungerer som totalleverandør over for kunderne, men det er ikke alt vi selv producerer, fx har vi aftaler med andre, når det drejer sig om offset-produktion, fortæller Leo og Bent.

Mangler tid – blandt andet til opsøgende kundearbejde

Leo Kragh Møller og BentJemon

Som mange andre trykkerier og printvirksomheder er markedsføring af  virksomheden ikke deres stærke side. Men de har dog alligevel 800 kunder i deres kartotek. De kommer blandt andet via mund-til-mund metoden og fra forskellige erhvervsnetværk, som Bent Jemon og Leo Krag Møller deltager i.

– Den personlige kontakt er vores store fordel. Til gengæld er for få timer i døgnet nok vores største udfordring. Vi har travlt med at producere, og har for lidt tid til at udvide kundegruppen, således at der løbende er basis for vækst, slutter Bent Jemon vores samtale.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand