Bella Skilte: Evnen til at kunne omstille sig er det vigtigste

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 15 January 2018
OPDATERET: 15 January

Bella Skilte har eksisteret siden 1965 og har gennem tiderne lavet mange sjove opgaver. Bl.a. printede de stofmønstre til figurerne i de ikoniske Toms reklamer, fortæller Morten Nielsen, Partner i Bella Skilte. Og så blev han kaldt på arbejde natten til mandag den 4. december, fordi han skulle lave otte roll ups til et pressemøde mandag morgen, hvor Tryg offentliggjorde opkøbet af Alka.

I dag skal man som skilteproducent arbejde efter en anden præmis end for blot få år siden. Der er nemlig et øget krav om at kunne levere et produkt i topkvalitet til en lavere pris. Og så skal det gå stærkt! Det betyder, at man skal kunne omstille sig. Fx må man investere i ny teknologi i form af tidssvarende maskiner, der medfører en fleksibel produktion i kraft af hurtighed, hvor resultaterne samtidig er i top.

– Vi skal kunne stå inde for kvaliteten. Derfor tager vi ikke bare den billigste model fra Kina for at spare penge på printeren, for det kan gå helt galt. Vi gør meget ud af at sætte os ind i de produkter, som vi gerne vil købe, og tester dem grundigt. Vi har netop investeret i en Epson SureColor SC-S80600, for den er billig i drift og resultaterne er ’outstanding’. Det bliver ikke meget bedre. Den er samtidig nem og hurtig at arbejde med, og det giver os en fleksibilitet, der er vigtig i det her marked, fortæller Morten Nielsen, Partner i Bella Skilte.

Farverne skal være i topkvalitet
Hos Bella Skilte oplever de, at kundernes forventninger til at ramme farverne er blevet større. Det skyldes, at teknologien bringer nye muligheder med sig. Printere kan i dag printe farver i en utrolig nøjagtighed, og der kan printes på stort set alle materialer.

– Hvis folk bestiller en rød bil, så forventer de også at få en rød bil. Den skal ikke være orange. Sådan er det også i vores branche. Vi skal ramme et resultat, der er så tæt på fotografisk kvalitet som muligt, og det har vi meget bedre mulighed for i dag, fordi printerne hele tiden bliver bedre. Fx kan vores Epson SureColor SC-S80600 ramme pantoneskalaen med 98 procents nøjagtighed. Det er imponerende, siger Morten Nielsen.

Bella Skilte har i alt 22 storformatprintere fra forskellige brands. Printerne indkøbes for at kunne løse specifikke opgaver, for der findes endnu ikke en printer, der kan løse alle typer opgaver i en OK kvalitet.

Fremtiden er digital
Digitaliseringen vinder indpas i rigtig mange brancher, og det gør den også i skiltebranchen. Morten Nielsen spår da også en digital fremtid for branchen men påpeger samtidig vigtigheden i at kunne sit håndværk og bevare et højt fagligt niveau.

– Digitale skærme blive hele tiden billigere, og her kan man ændre budskabet ved bare at trykke på en knap. Så det vil vi se meget mere af. Det handler om at kunne omstille sig til en ny og mere fleksibel produktion, og så skal vi finde tilbage til håndværket. Alle kan jo gå ud og købe en printer og trykke på startknappen, men hvis man ikke kan færdiggøre produktet, montere det og få det ud at leve, så er værdien af produktet ikke høj nok. Vi skal derfor holde fast i vores faglighed, for det er her, værdien ligger for kunderne, slutter Morten Nielsen.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand