Online eller offline markedsføring? Hvad siger analyser, forsker og Lasertryk.dk?

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 21 November 2017
OPDATERET: 21 November

Hos Lasertryk.dk taler de om online-hysteri. I en Data Intelligence-analyse konstateres det, at annoncører skal se bort fra den digitale hype. Men samtidig er det værd at bemærke, at hele 68 % af danskerne er aktive på de sociale medier, så mediet er ikke til at komme uden om.

Der er nok ikke så meget enten eller, som nogle overskrifter antyder, men snarere et både og.

Data Intelligence har udført en analyse for De Lokale Ugeaviser, og ifølge denne bør der i gennemsnit ikke allokeres mere end 20-40 % af budgettet til digitale aktiviteter, hvis målsætningen er at maksimere både ROI (Return on Investment) og afkast.

Analysen af ROI-databasen viser, at der for en række annoncører opstår problemer med at få digitale medier til at levere effekter på samme niveau, som annoncørerne tidligere har set. Det ses blandt andet, at flere digitale medier performer under gennemsnittet på ROI – det gælder for Social, Web TV og Display.

Men som nævnt er 68 % af danskerne mellem 19 og 89 år aktive på sociale medier. Her er det ifølge bureau.dk facebook, der trækker de fleste brugere, og blandt de 15-18-årige er det ifølge bureau.dk kun 3 %, der ikke er aktive på sociale medier, og 59 % af dem er aktive for fire eller flere medier. Blandt de 19 – 89-årige er det dog vigtigt at bemærke, at hele 32 % ikke bruger de sociale medier.

Adwords + offline hos Lasertryk.dk
Hos Lasertryk.dk har de tidligere udsendt pressemeddelelser om, hvordan, de og deres partnerselskaber får større udbytte af markedsføringskronerne på trykte kampagner. Og i en nylig pressemeddelelse udtaler Esben Mols Kabell, at online markedsføring sjældent kan stå alene.

– I vores egen markedsføring bruger vi også på penge på AdWords, men vi bruger nok 75 % af vores markedsføringsbudget på offline-medier. Det har gjort, at vi er blevet så kendte, at folk søger på vores navn, og de organiske søgninger har bragt os helt til tops på Google, så vi bruger færre og færre penge på klik, lyder det fra Esben Mols Kabell.

Forsker bakker op. Internetannoncering er ingen erstatning
Synspunktet bakkes op af forsker Marco Hubert, der er lektor ved Aarhus School of Business and Social Sciences, som siger:

– Internetannoncering er ikke en erstatning for de traditionelle reklamer, vi kender fra print, radio og TV, men et supplement. Vi færdes i dag på langt flere medier end for 15 år siden, både online og offline, og set i det lys er online-delen blot med til at skabe en bedre sammenhæng i kundens oplevelse af virksomhedens brand.

Også emballager spiller en rolle
Stifterne af Moldit i Svendborg, Kasper Holme og Kasper Pers, er enige. Netop nu introducerer de fremtidens svar på modellervoks til både hobby og leg i Panduro Hobby. De ville netop skabe det helt rigtige univers med den rigtige emballage og smarte etiketter, designet i et tæt samarbejde med Courage Design i deres hjemby.

– Vi ville gerne ud i detailhandlen, så vi ville ikke springe ovder, hvor gærdet var lavest. Det er vigtigt, at det ser godt ud og skille sig ud på en butikshylde. Den feedback, vi har fået, er da også kun positiv, fortæller Kasper Holme.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01