HP har sat sig på det grafiske latexmarked

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 12 May 2017
OPDATERET: 12 May

Med 28 procent af det grafiske latexmarked er HP markedsleder, ifølge deres egne oplysninger på en pressekonference under FESPA.

For omkring 1,5 år siden introducerede HP deres nye PageWide XL printer, som også har vundet godt indpas på det globale grafiske marked, hvor HP har en andel på omkring 32 procent. PageWide XL kører med en vandbaseret pigmentblæk. Den nye PageWide XL Advanced Suite er et sortiment af software og værktøjer til HP PageWide XL8000, 5000 og 4000/4500 printere. Værktøjer omfatter HP SmartTracker til mere kontrol med printomkostningerne samt HP SmartStream 5.0 med den nyeste Adobe PDF Print Engine 4.

På FESPA havde HP en stor stand med meget udstyr og mange gode printeksempler. Fx et helt interiør – et hyggehjørne – hvor alt er latexprintet, også gulvbelægningen. Meget er muligt, og resultaterne er flotte, så flotte, at det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for et helt individuelt præg af både vores hjem, biler, cykler, emballage med meget mere.

Ikke så mærkeligt, at hele storformat og emballageområdet fortsat er vækstsegmenter, hvor der løbende udvikles nye medier. HP har bl.a. fået forhandler-retten til medier, der er stærkere og ridsefri, når de er printet, fortalte Poul Korsholm fra HP, der viste rundt på standen sammen med Visutechs Per Arild.

Der var meget udstyr på standen. Imponerende syn, ikke så mange spritnye nyheder, men en del videreudviklinger på bestående udstyr. Men deres HP Latex 335 med Supra Cutter 1,6 giver mange nye muligheder for effektiv produktion, da der er tale om en rigtig print & cut – og ikke en enten/eller løsning. Printet er tørt og kan skæres umiddelbart efter i en proces. Udstyret er brugervenligt og skulle give en tidsbesparelse helt op til 50 procent.

Løsningen findes også i en Latex 315 størrelse forbundet med en 1,4 m Scitex cutter.

På FESPA blev også de nye HP Latex 3200 og 3600 præsenteret. De er også videreudviklinger på eksisterende udstyr. De er blevet så automatiserede, at en operatør nu kan klare fire printere. De printer med en bedre og mere ensartede farver. Der er mindre mediespild – op til en meter per rulle. Generelt kan der spares på omkostningerne med de nye 3200 og 3600-løsninger, som Per Arild gætter på, at Visutech vil sælge et sted mellem 10-20 løsninger på det danske marked.

HP Scitex 17000 Corrugated Press – en videreudvikling af tidligere Scitex-serierne 900, 1100 og 15000, er nu forsynet med et fleksibelt loading-kit. 17000-løsningen kører omkring 1.000 kvm per time.

– Digital packaging er et godt marked for denne løsning, til mindre on-demand oplag, fortæller Per Arild og viser samtidig eksempler på papemballage, der er produceret med hver sit logo. Det kunne også have været anden form for individualiseret produktion.

Per Arild forventer at der på det danske marked vil blive installeret omkrig fem HP Scitex 17000-løsninger, som forhandles af Visutech.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01