Et sybord, et skærebord og en svejsemaskine

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 9 May 2017
OPDATERET: 9 May

På Fespa besøgte vi også Matic-standen, hvor vi mødte Peter Madsen og Jacob Skov fra den skandinaviske forhandler, PMH Systems. De viste hjemmevant og kompetent rundt blandt det udstyr, de har forhandlet i omkring to år. Vi startede ved et af”sybordene”. En temmelig stor sag, som ikke blot arbejder hurtigt, men er så automatiseret, at det ikke er nødvendigt, at det skal betjenes af en syerske. Det er blevet et operatørjob, som de fleste kan læres op i.

Vi fik blandt andet demonstreret, hvor hurtigt og enkelt en gummiliste syes på. Og hvor let der skiftes mellem et job med en gummiliste og fx et velcrobånd. Det tog ikke minutter men sekunder at omstille.

Det er nok ikke så helt uforståeligt at PMH Systems allerede har solgt omkring 25 stk. af disse borde i Skandinavien.

Det næste vi så på Matic-standen var et skærebord til tekstil. Mediet lægges direkte på bordet, som er konstrueret, således at der er en spændingsfri oplægning Det ligger plant og lige og fire kamerahoveder læser skærepunkterne. Når jobbet er færdigt er mediet skåret helt lige og skærekanterne er samtidig forseglet. Det er et dedikeret tekstilbord.

Vi så også en svejsemaskine, der kan lave overlap, kanaler, kantforstærkning, samlinger med mere. Den kunne tage meget store formater. Men størrelsen kunne også anvendes til at lægge flere mindre ved siden af hinanden og producere i én arbejdsgang.

Læs videre

Antalis satser stort på relanceringen af kendte varemærker

Forestil dig en verden uden Conqueror? Nej vel, det kunne Antalis heller ikke!
creative-papers_847x401

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand