Ib Hansen: Vi er et af de trykkerier, der også er her om 10 år.

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 30 August 2016
OPDATERET: 30 August

I år kan PrinfoHolbækHedehuseneKøge (PrinfoHHK) fejre 100 års jubilæum. Det hele startede med et bogtrykkeri i Vestergade i Holbæk. Der blev trykt visitkort, sange, invitationer og brochurer med mere. Det hele sat med bly. Meget er sket siden da, og en af de største udviklinger i trykkeriets historie sker i forbindelse med, at virksomheden kan fejre 50 års jubilæet.

Det er på den tid offset kommer til, og tekst og billeder overføres til film, og derfra videre til plader. Og så igen, da processen blev endnu mere effektiviseret med CTP omkring årtusindskiftet.

For PrinfoHHK’s ejer og direktør, Ib Plambech Hansen, der har været i virksomheden i 29 år, er det de seneste tre år, der har gjort størst indtryk. Det vender vi tilbage til lidt længere nede i artiklen.

Ib Hansen har udviklet virksomheden
Ib Hansen blev i 1995 produktionschef i trykkeriet. I 2005 køber han 40 % af aktierne, og i 2013 overtager han hele virksomheden, der de sidste 12 år har opkøbt seks større og mindre trykkerier. Det ses blandt også i det meget lange navn: PrinfoHolbækHedehuseneKøge.

De er i dag 22 medarbejdere og er ifølge egne oplysninger Region Sjællands største trykkeri. En moderne virksomhed, der løbende har udviklet sig i takt med markedets krav til en grafisk produktionsvirksomhed. Og for at kunne honorere kravene til lavere priser og hurtigere levering, startede de i 2013 en webshop: OnPrint. Den får i øjeblikket en kraftig opgradering.

– Formålet med opgraderingen af OnPrint webshoppen er at kunne tilbyde markedets laveste priser til dem, der bestiller i god tid og kan acceptere en lidt længere leveringstid. Omvendt vil produktion med krav om kortere leveringstid få et mindre pristillæg, fortæller Ib Hansen.

– Spørgsmålet om priser er kommet for at blive. Men hvis vi kan kombinere en høj effektiv produktion med en smart webshop, så står vi godt. Og OnPrint-navnet vil komme til at fylde mere og mere, fortsætter Ib Hansen.

Vil også være der om 10 år
For at kunne leve op til egne krav om effektivitet, har PrinfoHHK sat gang i en Lean-proces, hvor de arbejder med de ”5S’er”: Sorter, Systematiser, Skur (hold rent), Standardiser, Selvdisciplin. De er godt i gang med processen, som en konsulent fra Væksthus Sjælland hjælper dem med.

– Vi har en ambition om at være blandt de få trykkerier, der er tilbage om 10 år. Det opnår vi kun ved hele tiden at blive mere effektive og levere nye ydelser og produkter, som matcher vores kunders behov. Og det har vi så tænkt os at gøre, siger Ib Hansen.

De sidste tre år er der sket meget
For Ib Hansen er det nok de sidste tre år, der har haft størst betydning for virksomhedens grafiske udvikling med alle de digitale muligheder.

Der investeres ikke kun i Lean og webshop. De seneste år er der også investeret i udstyr, der kan tilføre et trykkeri nye værdier. Det er blevet til en Anapurna storformatprinter, der kan printe i døgndrift. Endvidere er der investeret i et stort skærebord fra Zünd, der kan skære og bukke former og figurer af papir, karton, træ, plastik og metalplader med mere. Og ikke mindst i en UV-printer, der kan trykke på alt fra sten til tæpper og andre materialer i op til fire cm tykkelse. De tre maskiner giver så mange nye muligheder, og Ib Hansen elsker udfordringerne med at finde på nye produkter.

S-sofaen er et resultat af Ib Hansens "leg" med mulighederne med virksomhedens udstyr og de nye Reboardplader
S-sofaen er et resultat af Ib Hansens “leg” med mulighederne med virksomhedens udstyr og de nye Reboardplader

PrinfoHHK er også blevet forhandler af Reboard-plader. Dem har Ib Hansen ”leget” meget med. Det er blandt andet blevet til en fin S-formet sofa, udstillingsmøbler, en vinreol og meget andet. Ib Hansen fortæller, at de også netop har fået lyddæmpende plader på lager, som der nu skal ”leges” lidt med for at udvikle print på pladerne, der kan bruges som både lyddæmper og udsmykning.

Et andet projekt, Ib Hansen har udviklet, bliver præsenteret i forbindelse med den reception, PrinfoHHK holder i anledning af 100 års jubilæet. Det er en værktøjskasse, der skal hjælpe kunderne med bestilling af produkter inden in- og outdoormarkedet.

Der er arbejdet med mange prototyper, inden valget faldt den udgave, der nu er klar. Kasserne er produceret i huset, og formålet er at kunderne kan se og føle på de muligheder, der er inden for valg af medier til in- og/eller outdoor-produkter. Det er en fin og eksklusiv værktøjskasse.

 

Værktøjskasse set fra tre sider. Der er benyttet træ, glas og metal. Indmad er formskåret skum, og prøver på forskellige medier.
Værktøjskasse set fra tre sider. Der er benyttet træ, glas og metal. Indmad er formskåret skum, og prøver på forskellige medier.

Reception og et arbejdende trykkeri med dronefotograf
PrinfoHHK har inviteret til reception den 2. september. Og der bliver meget at se og opleve. Trykkeriet vil være i fuld drift og der bliver guidede rundvisninger, så gæsterne kan lade sig inspirere af de mange muligheder.

Herudover vil GroupM hygge om gæsterne med quiz, hvor de får hjælp af en robot. Og naturligvis skal der tages billeder. Det sørger en dronefotograf for, og pølsevognen serverer mere end pølser, selvfølgelig på bakker med Prinfo- og OnPrint-logoer. Det hele foregår mellem kl. 11-16 på K.P. Danøsvej i Holbæk.

Print & Medier ønsker et stort tillykke med jubilæet og masser af held de næste 10 år.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand