Svenske GT Prototyper køber danske Functional Parts

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 27 June 2016
OPDATERET: 27 June

GT Prototyper (GTP) i Ystad har med købet af Functional Parts i Skødstrup styrket sin position på det danske marked.

GTP er en af Skandinaviens største producenter af additiv fremstilling, og i forbindelse med overtagelsen af Functional Parts, som er en ingeniørvirksomhed og servicebureau inden for 3D produktion, får de mulighed for at ekspandere på det danske marked..

Med købet øger GTP sin kapacitet i SLS produktion, idet der med købet følger frem SLS-systemer af varierende størrelse fra den tyske EOS-leverandør. Det byder tn kapacitetsforøgelse på omkring 50 %. Alle teknologier overføres til Ystad-fabrikken senere i år.

– Virksomheden er i en vækstfase og har behov for øget kapacitet. Når alt udstyret er installeret, har vi kapacitet til at levere den forventede kvalitet til tiden, siger Mikael Sohlberg, marketing manager på GTP.

Når sammenlægningen af produktionen i Ystad er gennemført har GTP elleve SLS-systemer, fire P7, seks P3 og en Formiga. I en overgangsperiode vil Rolf Bergholdt Hansen, den tidligere ejer af Functional Parts være til rådighed for at hjælpe med de igangværende projekter og sikre en gnidningsløs overdragelse af både kunder og teknisk udstyr.

Læs videre

Kan man lære noget af en 5-årig?

Skærmbillede 2020-11-09 kl. 10.45.15

Nye medlemmer i vikiallo-familien

Skærmbillede 2020-08-10 kl. 12.57.16

3D-print: Er det noget for skiltebranchen?

Skærmbillede 2017-08-15 kl. 16.13.42

Prototyper og produktudvikling står stadig for 50 % af 3D print

Skærmbillede 2016-08-16 kl. 09.38.00

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder