Prototyper og produktudvikling står stadig for 50 % af 3D print

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 30 August 2016
OPDATERET: 30 August

Det franske servicebureau Sculpteo har frigivet deres årlige globale analyse “The state of 3D printing”. Her undersøger de nærmere, hvordan virksomheder i en række forskellige brancher anvender 3D printteknik. I år har tusind virksomheder bidraget til resultatet, der vedrører 2015.

I analysen har Sculpteo tydeligt adskilt hobby-3D printere fra de professionelle brugere. Det er kun de professionelle, der er med, og der er også tilføjet et afsnit om “power users”, de brugere, som er så meget I front, at de er med til at drive udviklingen. Endelig er der nu også en branchespecifik analysedel.

Når det gælder investeringer, så forventer de medvirkende virksomheder circa 58 procent stigning i investeringerne i 3D printteknik i år og hele 77 procent til næste år.

Der er stadig omkring 50 procent 3D printere, der bruges til prototyper og inden for dette område er plast det mest anvendte materiale – hele 73 procent. Dog vokser området for slutprodukter, og det står i dag for cirka 25 procent af alt 3D produceret. Væksten generelt ligger ifølge undersøgelsen på 50 procent.

Det at kunne forkorte produktudviklingstiden er en af de vigtigste årsager til at virksomheder investerer i 3D. 26 procent svarede, at dette er den absolut vigtigste årsag til at de overhovedet er begyndt at arbejde med 3D print. Andre prioriteringer er muligheden for at tilbyde skræddersyede produkter (18 procent), øget fleksibilitet i produktionen (11 procent) og reduktion af udviklingsomkostningerne af redskaber (8 procent).

På spørgsmålet om hvilke trends og innovationer inden for teknikområdet, der var vigtigst, lød svaret, at det var nye teknikker og materiale. Metal- og farveprint er også meget vigtigt. Større effektivitet betyder primært højere udskrivningshastigheder for virksomhederne, men også højere kvalitet. Bedre materialeegenskaber, højere opløsning og overfladefinish hører også til de egenskaber, der vægtes højt.

Læs videre

Kan man lære noget af en 5-årig?

Skærmbillede 2020-11-09 kl. 10.45.15

Nye medlemmer i vikiallo-familien

Skærmbillede 2020-08-10 kl. 12.57.16

3D-print: Er det noget for skiltebranchen?

Skærmbillede 2017-08-15 kl. 16.13.42

Når teknologi og æstetik mødes

Skærmbillede 2016-08-20 kl. 10.12.20

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01