Dansk byggeri satser på 3D-printteknologi

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 19 April 2016
OPDATERET: 19 April

Erhvervsstyrelsen vil i løbet af de kommende par år satse et beløb på omkring 2,5 millioner kroner til at stimulere udviklingen af 3D-teknologien inden for byggesektoren.

Det er fonden Grøn Omstilling, der står bag projektet, og det primære formål er at øge videns- og kompetenceniveauet inden for byggebranchen. På sigt mener man, at bedre viden skal kunne føre til årlige besvarelser, der udgør en værdi på flere milliarder. Grøn Omstilling har indgået nogle partnerskaber, der skal indgå i projektforløbet, hvor målsætningen er at øge kendskabs- og kompetenceniveuaet bredt i byggebranchen i Danmark til 3D-printteknologiens muligheder inden for byggeriet, således at der skabes grobund for yderligere forretningsudvikling og for at nye samarbejder kan opstartes for at realisere teknologiens potentialer.

Jim Larsen, direktør 3D printhuset
Jim Larsen, direktør 3D printhuset

– Med partnerskabet vil vi bane vejen for brug af 3D-print i dansk byggeri. Teknologien ser lovende ud for byggebranchen, bl.a. automatisering, bedre sikkerhedsforhold, mindre materialeforbrug og affald – samt anvendelse af flere genanvendelige materialer. Det kan betyde en betydelig økonomisk og miljømæssig gevinst for branchen, fortæller Jim Larsen, som er faglig leder af 3D printhuset.

Læs videre

Kan man lære noget af en 5-årig?

Skærmbillede 2020-11-09 kl. 10.45.15

Nye medlemmer i vikiallo-familien

Skærmbillede 2020-08-10 kl. 12.57.16

3D-print: Er det noget for skiltebranchen?

Skærmbillede 2017-08-15 kl. 16.13.42

Prototyper og produktudvikling står stadig for 50 % af 3D print

Skærmbillede 2016-08-16 kl. 09.38.00

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder