Dantryk køber Dathoprint og Bording Link

PUBLICERET: 27 June 2024
OPDATERET: 27 June
Direktør Peter Andersen fra Dantryk er i gang med en konsolidering af virksomhedens fundament.

Dantryk i Hurup forfølger deres strategi med at skabe sig bredere og stærkere fundament. Der er sket ved dels at købe Dathoprint i Aars, dels Bording Link som ligger i Vivild.

Det er kun tre år siden, at de købte 2R Grafisk i Randers og lagde det sammen med Mercoprint Digital, som Dantryk havde taget med ud af det ophørende samarbejde med netop Mercoprint. 2R Grafisk er i dag en digital printvirksomhed med kapacitet til at trykke både ark og storformat.

Peter Andersen, der er direktør og medindehaver af Dantryk, siger:
– Vi købte Dathoprint i slutningen af 2023 og vi har haft en dialog med Bording i en årrække omkring et evt. køb af Bording Link, uden at det blev til noget. Men lige pludselig faldt det hele på plads, så vi overtog Bording Link pr. 1. januar i år. Det betød, at vi stod med to virksomheder, som vi skulle integrere på én gang. Det var lidt overvældende, men vi er ved at være i mål.

Dathoprint

Dathoprint havde en lille offsetafdeling samt serigrafi, storformat, digitaltryk og -forædling. Bortset fra deres MGI JetVarnish, der digitalt kan lakere partielt og lave guld- og sølvfoliering samt serigrafiudstyret, er alle maskinerne afsat. De har nyere og bedre udstyr hos Dantryk, ifølge Peter Andersen. Han fortæller, at Dathoprint indtil videre forbliver i Aars, hvor de har en stor del af deres kunder. En anden grund til, at de ikke er flyttet til Hurup er, at serigrafiafdelingen kan være en udfordring for de miljøcertificeringer de har i Hurup.

– Det er mest kunderne vi har købt hos Dathoprint. Opgaverne kan vi snildt håndtere på vores egne maskiner. Vi har i forvejen satellit-virksomheder i andre byer (Randers og Fredericia) og kan godt håndtere dette, siger Peter Andersen.

Formularer er et svindende marked, men Peter Andersen ser muligheder i individualiseret direct mail, mail der er forbundet med kundeopfyldelse (fx teleselskaber der skal udsende sim-kort, routere eller lignende) samt diverse julekalendere og konkurrencer.
Bording Link

Bording Link (det tidligere Vivild Color Print) er en stærkt specialiseret virksomhed, der fremstiller formularer, julekalendere og diverse spil, hvor individuelle data og datasikkerhed spiller en stor rolle.

– De har nogle meget store kunder i Vivild, fx Kræftens Bekæmpelse og DR, hvor de, udover selve trykningen og hele datasikkerheden omkring dette, også står for registrering og udsendelse af diverse gevinster. Vi har dyrket formulartryk og datasikkerhed i mange år og har også varetaget kundeopfyldelse (fx routere for teleselskaber), og det har uden tvivl været en fordel i forbindelse med overtagelsen, at vi kender til disse specielle forretningsmuligheder, forklarer Peter Andersen.

Den rene blanketproduktion er flyttet fra Vivild til Hurup, hvor de har ikke mindre end 11 blanketrotationer. Men julekalendere, konkurrencer m.m. bliver indtil videre fastholdt i Vivild, hvor de har opbygget betydelige kompetencer og produktionskapaciteter til netop disse specialiteter. I Vivild køber de også en del digitale arktryk eksternt. Det er de gradvist i gang med at overføre til Dantryks trykkerier i Hurup eller Randers.

Handelen med Bording indebærer, at Bording har fået en del af B-aktiekapitalen i Dantryk. Det ser Peter Andersen en stor fordel i, da det betyder, at Bording fortsat har en stor interesse i at ”fodre” Dantryk med opgaver. – Det er dejligt, at vi på den måde har fået Bordings salgsteam med på holdet, siger Peter Andersen med et smil.

Fremtiden

Dantryk har netop afsluttet regnskabsåret og Peter Andersen fortæller, at de, på trods af at de har brugt mange penge i det forgangne regnskabsår, stadig har et positivt regnskab, så de knapt 60 medarbejdere kan se fortrøstningsfulde frem mod et nyt år hos Dantrýk. Men der står nogle udfordringer og venter.

– Vi har lejet bygningerne i Vivild et år frem og så må vi se, hvad der skal ske til den tid. Vi er i dag nok fordelt på lidt for mange adresser og har lidt for mange forskellige maskiner til at udføre de samme typer opgaver. Vi har 14-15 forskellige digitalmaskiner stående med et tilsvarende antal forskellige aftaler om click-afgifter. Bare det at samle nogle af produktionerne vil sænke click-afgiften. Det kommer vi til at se nærmere på i det kommende år, hvor vi nok også skal kigge lidt ind i inkjet-teknologien, siger han.

Målet for Peter Andersen og Dantryk er at have et bredt fundament i de opgaver de tilbyder, og et tilsvarende bredt fundament i den kundekreds de betjener. De skulle helst gøre dem mindre sårbare.

– På den lange bane skal vi også være på færre adresser og vi skal have færre maskiner med større kapacitet. Det er ikke rationelt, som vi er organiseret nu. Men lige nu er det vigtigste at fuldende integrationen af de nye kollegaer og få dem til at føle sig som en del af fællesskabet, slutter Peter Andersen.

I Vivild, hos det tidligere Bording Link, har de flere maskiner til at gennemføre en ret moderne digital rulleproduktion.

Læs videre

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

Degn Grafisk investerer i teknologi og miljø

Degn Grafisk har, som nogle af de først i Danmark, investeret i en Canon imagePRESS V1350. Og den kommer til at arbejde hårdt.
Degn_01

Mulighederne med AI er store, men det er udfordringerne også

I vores serie af artikler om kunstig intelligens (AI) i den grafiske industri, har vi talt med Adrian Mayr som er direktør for product management hos Müller Martini
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Fjerritslev Tryk går nye veje – og vokser

– Vi er Nordjyllands største rotationstrykkeri, hvis man lige holder Mors ude af ligningen, siger Martin Eigenbroth med et glimt i øjet.
fjerritslev_03

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01