Kurz satsede stort på Drupa 2024. De var messens eneste platinpartner og havde aldrig haft en større stand på drupa – og de havde meget på hjerte.
De er mest kendt for deres film til forædling af tryksager. De har siden udvidet porteføljen til også at omfatte film til udsmykning af tekstiler samt digitale forædlingsmaskiner fra datterselskabet Steinemann.
Større miljøhensyn med tyndere transportfolie
KURZ fokuserer på at spare værdifulde ressourcer og genbruge dem. Et vigtigt skridt i denne proces er introduktionen af tyndere transportfolie til forædling af trykte produkter.
Med en transferbærer kun 6 µm tyk (mod tidligere 12 µm) har de det tyndeste transferprodukt tilgængelig på markedet. Det betyder en reduktion af PET-materiale med imponerende 50 pct. Med KPS Slim 2.0, som materialet kaldes, kan man ikke kun opnå betydelige reduktioner i spildet. I kraft af, at der er omtrent det dobbelte antal meter på rullen, skal der købes og transporteres færre ruller, der bliver færre rulleskift og dermed mindre nedetid.
Oven i dette har Kurz sikret, at deres materialer kan afsværtes og dermed sikre fuld genanvendelighed.
– Introduktionen af tyndere transferbærere og 100% genanvendelige materialer er vigtige skridt i Kurz’s bæredygtighedsstrategi, forklarer Markus Hoffmann fra Kurz.
– Vi udvider løbende vores portefølje med bæredygtighed produkter og løsninger, der reducerer brugen af materialer og minimerer den miljømæssig påvirkning. Dette inkluderer også genbrugs-tilgangen – altså muligheden for at bruge transferfolien flere gange ved hjælp af Recosys 2.0 som er et genbrugssystem specielt udviklet af Kurz. Kurz tilbyder at indsamle og genbruge den efterladte PET-folie, som bliver til rPET (recycled PET).
Digitale stormskridt
Kurz viste dels deres digitale forædlingsmaskine, DM Maxliner 3D, som anvender inkjet som ”lim”-materiale. Netop fordi det er inkjet, kan de påføre forskellige laktykkelser forud for transferen og dermed skabe en struktur, som får det til at minde om prægning.
Med DM Maxliner 3D er det muligt at skabe taktile effekter med alle former for metalfilm. Produktionshastigheder på op til 5.100 ark/time (B2) og 4.000 ark/time (B1) er formentlig blandt de højeste inden for digital forædling.
Med DM Smartliner 2D anvender de en anden teknologi, nemlig Transfer-on-toner, som ikke kan lave ophøjede effekter, men giver en stor brugervenlighed. Med DM-Smartliner kan brugerne udføre digital metallisering af høj kvalitet uden at skulle stole på komplekse processer eller specialistviden. Processen består af tre enkle trin; Print af det, der skal metalliseres, metallisering med DM-Smartliner og derefter et valgfrit overprint på en traditionel toner-, offset- eller inkjetmaskine.
Endelig viste Kurz deres nye software DreamComposer, som ud fra en PDF-fil med stanse data, kan vise en 3D-rendering af en given tryksag. Man kan på skærmen dreje objektet i alle retninger. Det mest interessante er dog, at man har direkte adgang til alle folie i Kurz’ bibliotek, og kan derfor prøve sig frem med forskellige metaleffekter. Når man har et eller flere design man vil vise kunden, kan de kobles op og give deres besyv med om, hvilket design de foretrækker eller komme med alternative forslag. DreamComposer er webbaseret og derfor tilgængelig fra alle platforme.