Mekoprint køber Metalwo

PUBLICERET: 26 March 2024
OPDATERET: 26 March
Anders Kold, CEO i Mekoprint (tv.) og Nikolaj Berg, CEO i Metalwo.

Den danske industrikoncern Mekoprint har indgået en aftale om overtagelse af aktiviteterne i Metalwo.

Metalwos udvikler high-end betjeningsløsninger og deres nichekompetencer passer perfekt ind i Mekoprints eksisterende produktportefølje og vækststrategi orienteret mod en stigende efterspørgsel på at samle udvikling og indkøb hos én leverandør.

Metalwo står stærkt inden for udvikling og produktion af specialdesignede betjeningsløsninger og frontpaneler til mere end 100 high-end industri- og elektronikvirksomheder i det nordlige Europa. Her har Metalwo blandt andet en niche inden for display og touch-løsninger. Produkterne leveres ofte som én leverance med både mekanik og elektronik, der kræver et helt særligt udviklingssamarbejde med kunderne og kendskab til mange forskellige produktionsteknologier og materialer fra glas og plast til metal.

Overtagelsen er et resultat af flere års dialog med Metalwos ejer og CEO Nikolaj Berg, der kunne se et match med Mekoprint til en fortsat langsigtet udvikling af Metalwos særlige nicher:

– Vi oplever stigende markedsbehov for at være udviklingspartner fra produktidé til lancering og skalering, som vi meget bedre kan indfri ved at være en del af en større virksomhed. Efter Mekoprints overtagelse af Seritronic sidste år opstod der en helt særlig mulighed for at samle vores styrker til glæde for både Metalwos og Mekoprints kunder. Jeg er samtidig meget tilfreds med, at produktionen fortsætter i Danmark, siger Nikolaj Berg.

Produktionen i Hasselager flyttes i flere faser til Mekoprints produktion i Nordjylland, hvor der er stor respekt for den mangeårige kollega i branchen:

– Metalwo er kendt for at være en meget agil samarbejdspartner med fokus på høj kvalitet og meget avancerede kombinationsløsninger. Det passer godt til vores stigende fokus på mere færdige ”box-build” løsninger og de udviklingskompetencer, vi allerede har. Herudover tilfører Metalwo nye teknologier inden for avanceret fræsebearbejdning og nicheløsninger med touch-displays. Det styrker klart vores muligheder for at levere totalløsninger, siger Morten E. Lundgreen, administrerende direktør i Mekoprint Seritronic.

Med opkøbet når Mekoprint ud til flere kunder og styrker endnu engang sin position som en af de største udviklingspartnere og leverandører i Europa inden for betjeningsløsninger.

– Opkøbet af Metalwo betyder, at vi kommer til at stå endnu stærkere på markedet, og det har stor betydning i en periode, hvor der også sker en konsolidering internationalt i branchen. Samtidigt oplever vi i øjeblikket en afmatning på markederne, så nu benytter vi anledningen til at styrke både vores teknologiske bredde, kompetencer og kundegrundlag til den videre udvikling, siger CEO Anders Kold fra Mekoprint.

Læs videre

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

Vikiallo introducerer ‘Scan og bestil’

Vikiallo har gjort det endnu mere enkelt at bestille.
Screenshot

Avistrykkeriet i Ringsted lukker

Sjællandske Medier meddeler, at de nu samler alle deres trykopgaver på Avistrykkeriet Nordvestsjælland i Holbæk.
sn-lukker-trykkeri

IPS Individual Packaging Solutions køber endnu en emballagefabrik

E. Michaelis & Co. fortsætter via deres emballagefirma IPS strategien med at udvide i vækstområder ved at købe endnu en emballagefabrik.
IGEPA_foto

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder