Zünd viser automatisering med robotter

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 20 March 2024
OPDATERET: 20 March
Zünd har stor fokus på automatisering og robotteknologi på FESPA, men deres allerstørste løsning Q-Line bliver kun vist som model. Den bliver først præsenteret på DRUPA. På billedet ses Jacob Hansen, der er indehaver og direktør i Zünd Skandinavien.

Robotterne bliver stadigt mere avancerede og Zünds skilteløsninger tilbyder skilteproducenterne markante effektiviseringsmuligheder.

På FESPA viser det schweiziske selskab Zünd både nuværende og kommende skærebordsløsninger. Blandt de nuværende er to skæreborde som begge er udstyret med robotter. Robotterne er af samme type, men udfører forskellige opgaver på de to skæreborde.

Produktchef for robotterne fra Robotfactory, Sofie Bisgaard Hansen, viser her, hvordan robotten med forskellige gribere kan løfte forskellige emner af- og på skærebordet.

Indehaver og direktør Jacob Hansen fra Zünd Skandinavien og RobotFactory, som udvikler robotterne forklarer:
– Robot Portable 130 er vores standardiserede løsning til forskellige behov. Den kan løfte 10 kilo med en rækkevidde på 130 cm. Derfor den velegnet til opgaver, der fx handler om at tage udskårne objekter af skærebordet og stable dem eller lægge dem i forskellige kasser.

Derfor kan man på FESPA-messen se den ene skæremaskine skære plakater i forskellige formater, som robotten efterfølgende tager af og stabler i relevante stabler. På det andet skærebord skæres en række forskellige stickers eller æsker, som sorteres i 10 forskellige kasser. Den eneste forskel på de to robotter er griberhovedet, som er aflangt når den trækker plakater af skærebordet og over på en palle, og kvadratisk når der samles mindre objekter op. Hver griber har flere sugekopper som aktiveres efter behov, så den fx kan samle flere stickers op på en gang og efterfølgende droppe dem i forskellige kasser.

Blandt nyhederne er UnderCam, som oprindeligt er udviklet af Zünd Skandinavien, men nu er en del af Zünds (Schweiz) produktsortiment. Jacob Hansen fortæller, at den er udsprunget af behovet for at foretage fx trekantsskær og bukkestregsløsninger fra bagsiden, hvor man ikke kan se motivet eller scanne stregkoden med det sædvanlige kamera Eye-in-the-sky. Ved at have et kamera under bordet i selve indføring, løses dette problem.

Med tilføjelsen UnderCam er det muligt at skære og bukke plader med bagsiden op, da UnderCam læser motivet nedefra.
Nye robotter til DRUPA

Jacob Hansen fortæller også, at de er på vej med en større standard robot. Den hedder Robot Portable 175 og har længere rækkevidde (175 cm) og kan løfte 20 kilo. Den vil blive introduceret på DRUPA i maj, hvor de også vil vise en ny pinch-gripper, som kan løfte tekstiler af skærebordet.

På Zünds stand er der desuden en glasmontre med en model af den kommende Q-Line skærelinje, som er en industrimodel til emballage- og POS-produktion. Den er 25 meter lang med store mekaniske på- og aflæggersystemer i hver ende samt et giga-skærebord med to kulfiber skærebomme. Hastigheden er omkring 3x højere end det hurtigste skærebord de har i dag.

Jacob Hansen siger, at for at få en fuldstændig stabil produktion er der beton i siderne på maskinen, hvilket gør, at absolut ingen vibrationer forplanter sig i maskine under produktion.

Læs videre

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoire på Drupa

Sammen med en stor del af Fujifilms omfattende repertoire, vil et par nye B2-printere være udstillet på Fujifilms stand på Drupa.
drupa24_fujifilm

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lancerer ny storformatprinter til de professionelle foto-, kunst- og plakatmarkeder.
Epson_P20500Series

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder