Filip Sørensen vinder DM i bilindpakning

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 3 March 2024
OPDATERET: 3 March
Niels Rask, formand for FESPA Denmark, overrækker pokalen til årets vinder, Filip Sørensen.

Tre gange har Fespa Denmark afholdt det danske mesterskab i bilindpakning. Alle tre gange har Filip Sørensen været på podiet, som en af de tre bedste. I år vandt han. Nu venter verdensmesterskabet (World Wrap Masters) senere på måneden i Amsterdam.

Konkurrencen gik over to dage. Som noget nyt blev dommernes pointgivning offentliggjort så alle kunne se, hvor mange point de fik i hver enkelt disciplin. Det var et af hoveddommer Jesper Sølagers ønsker, for at deltagerne kunne få en bedre feedback og blive klogere på, hvor de kan forbedre sig og måske gøre det endnu bedre næste år.

Dag 1 bestod af en indledende runde hvor de første otte blev sorteret fra. Herefter fulgte en semifinale, hvor yderligere fire blev sorteret fra. Dag to var finaledagen, hvor de fire bedste deltog. Her var der kun én opgave, hvor de skulle kæmpe om, hvem der var bedst til at pakke en bilside ind på 80 minutter.

I den samlede point-givning efter dag et var det også tydeligt, at det var en determineret Filip Sørensen der var mødt frem. I semifinalen var der ingen der var tæt på Filip pointmæssigt. Og det gentog sig i finalen, hvor han samlede 435 af 455 mulige point. Igen med afstand til den næstbedste Maria Terp Holdt, der vandt i 2022 og Katrine Clausen på 3. pladsen. De var i øvrigt, ligesom Filip, begge i finalen de to foregående år. Niklas Lind var finalens fjerde deltager.

Sparede på folien

Dommerpanelet havde sidste år været lidt beskæmmet over, hvor meget folie der gik til spilde. Derfor havde i år tilrettelagt konkurrencen og designet af folierne, så de kunne reducere forbruget markant. Ifølge dommer Rikke Christiansen gik de fra 10-12 folier pr. deltager og ned til fire folier. Det skete blandt andet ved, at folierne til bilsiderne blev designet, så det var ligegyldigt om de skulle monteres på en højre- eller venstreside.

Sponsorerne er med for at støtte branchen

Antalis, Hexis, Signcom og Vikiallo sponserede deltagernes startgebyr samt de folier de skulle bruge. Niels Rask, som er formand for FESPA Danmark, og hans virksomhed NS Systems sponserede dommerskjorter og deltager T-shirts og Audi stillede endnu engang lokaler og biler til rådighed. Vikiallo sponserede desuden en pølsevogn, så såvel deltagere som gæster kunne få sulten stillet.

Flere publikummer og flere unge mennesker

Michael Brochmann, markedschef hos GRAKOM, fortæller, at de I år har sat alle sejl til, for at få flere publikummer til konkurrencen. Det handler både om at skabe en sjovere og mere levende begivenhed, men også om at vise især de yngre mennesker, at der sker spændende ting i denne del af branchen, og måske derigennem inspirere til, at de vælger at uddanne sig som fx skilteteknikere.

Det var lykkedes at aktivere medier som Fredericia Dagblad og TV2 Syd, som havde bragt indslag om World Wrap Masters. Derudover havde GRAKOM invitereret en række tekniske skoler og lokale folkeskoler til at komme og kigge med. Det gav sig udslag i omkring 200 gæster på første dagen, hvor der fx kom en skoleklasse fra lokalområdet.

– Det virkede nogenlunde, men næste år skal vi nok være lidt tidligere ude, i hvert fald i forhold til fagskolerne, siger Michael Brochmann, som dog alt i alt var tilfreds med både fremmødet og arrangementet som helhed.

Dommere og finalister linet op til lørdagens finale.
Finalisterne får en grundig gennemgang af opgavens karakter og hvad dommerne lægger særlig vægt på.
Alle ved præcis, hvad der fokuseres på. Det er beskrevet i denne tegning.
Dommerne, Ole Solskin Ravn, Jesper Sølager og Rikke Christiansen, havde nogle diskussioner undervejs i konkurrencen.
Filip Sørensen og Katrine Clausen i fuld gang med konkurrencen.
Alvoren er også tydelig hos Niklas Lind og Maria Terp Holt.
Finalen er slut og både tilskuere, dommere og deltagere kaster sig over bilerne for at se, hvordan deltagerne/konkurrenterne har klaret sig.
Pointene er talt sammen …
Såvel tilskuere som deltager venter spændt på, hvem der har vundet.
Fra venstre ses Niklas Lind, som blev nr. 4, Filip Sørensen, som vandt, Maria Terp Holt som blev toer og Katrine Clausen, som var tredjebedst.

Læs videre

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

Vikiallo introducerer ‘Scan og bestil’

Vikiallo har gjort det endnu mere enkelt at bestille.
Screenshot

Avistrykkeriet i Ringsted lukker

Sjællandske Medier meddeler, at de nu samler alle deres trykopgaver på Avistrykkeriet Nordvestsjælland i Holbæk.
sn-lukker-trykkeri

IPS Individual Packaging Solutions køber endnu en emballagefabrik

E. Michaelis & Co. fortsætter via deres emballagefirma IPS strategien med at udvide i vækstområder ved at købe endnu en emballagefabrik.
IGEPA_foto

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder