
I sommeren overtog forhandleren Bannerkompagniet produktionsselskabet V1 Printcompany i Ebeltoft, som producerer bannere og flag m.m. Nu bliver de to virksomheder lagt sammen til én og der investeres kraftigt i en effektivisering af produktionen.
Indehaveren af Bannerkompagniet, Morten Fritz, havde længe set muligheder i at overtage V1 Printcompany. Især Corona-perioden viste sårbarheden i at have al produktion levereret fra Østeuropa eller Asien. Sammen med den voksende fokusering på bæredygtighed, er det blevet mere relevant at kunne producere lokalt, siger han.

Lokal produktion er et mål
– Vi overtog V1 i juni måned og er stadig i proces med at udvikle de synergier, der er ved at samle to virksomheder. Virksomhederne bliver nu samlet på adressen i Ebeltoft og vil om kort tid blive præsenteret under et nyt navn, fortæller Morten Fritz.
Det er meget i den tidligere ejer af V1 Per Bangs ånd at bevare produktionen i Danmark og i Ebeltoft i særdeleshed. – Vi skal bidrage til, at viden og kompetencer fastholdes lokalt, siger Morten Fritz.
Stor kapacitet – men også flaskehals
Bannerproduktionen har i en årrække bestået af en 3,2 meter bred EFI Vutech sublimations rulleprinter og en Monti varmekalander i samme bredde. Det har givet en betydelig produktionskapacitet af stofbannere. Herfra har produktionen været manuel og har været håndteret af en lille håndfuld dygtige syersker, som har skåret og syet bannerne og andre tekstiler til de respektive formål. Men det har ikke været muligt at udvide kapaciteten, da der tilsyneladende ikke findes flere syersker i området. Derfor var der behov for at automatisere dele af den manuelle produktion.
To investeringer øger kapaciteten markant
På den baggrund har de nu foretaget to investeringer. I december fik de installeret et Zünd G3 3XL-3200 skærebord til skæring af tekstiler i ruller. Det er en kæmpe aflastning af de manuelle processer, der, ifølge Morten Frits, sammen med en investering i en automatisk symaskine, vil øge kapaciteten mellem 50 og 100% – med den samme bemanding!
– I dag har vi et meget stort antal bannere i ens mål på skærebordet, så det går hurtigt, men selvom vi blander produktionen, og har fx både beach-flag og alarm-covers i mellem, så går det virkelig stærkt alligevel, siger han. Al udskæring foregår nu på Zünd skærebordet.
Lasse Kahr tiltrådte som ny produktionschef i sensommeren. Han siger om deres nye Zünd skærebord:
– Vi er stadig i gang med at udforske mulighederne, men det er åbenlyst at både kvalitet og hastighed er i top.
Morten Fritz understreger også, at både maskinens forventede levetid samt det forhold at leverandøren bor næsten lige rundt om hjørnet også har spillet en rolle i beslutningen. – Zünd Scandinavien har et meget højt service- og kompetenceniveau, som virker særdeles betryggende.
At have produktionen internt i huset betyder også, at de på tidligere stadier kan kontrollere kvaliteten.
– Vi har sjældent kvalitetsudfordringer og så kan vi levere hurtigt og til tiden, og nogle gange endda med ultrakort varsel, hvis en særlig situation kræver det.

Udover det nye Zünd skærebord har V1 også investeret i et automatisk sybord, der kan lave både kanal- og kantsyninger. Det vil sammen med skærebordet bidrage til en markant produktivitetsforøgelse, mener Morten Fritz.
– Hvis vi skal være konkurrencedygtige, er vi nødt til at automatisere disse processer. Så kan vi bruge vores dygtige syersker til de mere avancerede opgaver.
Miljøfordele ved lokal produktion
Udover den betydelige effektivisering ser Morten Fritz også et stort potentiale i, at bannerne produceres lokalt. Han siger:
– I Bannerkompagniet købte en stor del af vores produktion i Polen. Hovedparten af dette flyttes nu til Ebeltoft. Men vi ved også, at indkøbere i stigende grad har fokus på CO2-aftrykket. Det er simpelthen blevet et krav i mange organisationer og vi kan med den lokale produktion tilbyde et lavere CO2-aftryk end de fleste. Derudover tilbyder vi allerede i dag de fleste af vores tekstiler i en version, der er produceret af genbrugsmaterialer., så vi mener, at vi har et godt produkt til dem, der har fokus på miljøet.
Komplet produktion af Smartframes
Tidligere leverede V1 tekstiler til baggrundsbelyste alu-rammer. Det gør de stadig, men en af de nyere strategiske beslutninger er at producere de såkaldte Smartframes selv – helt fra bunden. Nu køber de aluminiumsprofiler hjem i længder på 6 meter, skærer rammerne til og monterer selv LED-belysningen. Det samme gør sig gældende for standard rammer og akustikrammer, hvor de også selv skærer den lyddæmpende måtte til. På den måde kan kunderne få Smartframes og andre standard rammer i præcis de størrelser de ønsker.
– Det var noget vi begyndte på for et par år siden, men det har ikke rigtig haft det fornødne fokus. Det får det nu, og vi kan allerede mærke, at interessen er stigende, fortæller Morten Fritz afslutningsvis. Afsløringen af det nye firmanavn forventes hen på foråret.

