
Langt de fleste kommercielle trykkerier ligger i Jylland. Med et nyt democenter i Horsens tilgodeser Ricoh netop den gruppe, så de ikke skal rejse så lang for at se og teste mulighederne hos Ricoh.
Jan Brændholt, Product Business Manager hos Ricoh Danmark forklarer:
– Når det gælder salget af vores større printløsninger, fx Pro C7500 og Pro C9500, så er markedet bare større i Jylland, så det giver god mening at have et democenter her også. Og efter vi har overtaget agenturerne på efterbehandlingsudstyr fra Quadient, har vi mulighed for at vise de to printere i samspil med en række forskellige efterbehandlingsløsninger.
Efterbehandling betyder mere og mere
Ricoh har netop afholdt Safari-dage, hvor kunderne kunne komme enkeltvis og få afprøvet forskellige muligheder. Jesper Koch, som er eksperten på efterbehandlingsudstyr fortæller:
– Efterbehandlingen er det sted, hvor du kan differentiere dig. Stadigt flere ser de muligheder, som kan skabe værdi for kunderne, og de er på udkig efter det udstyr, der kan løse den opgave. Det handler selvfølgelig også om at gøre processerne mere effektive, så der kan tjenes penge på dem. Vi har løsningerne på stort set alle de efterbehandlingsbehov der måtte være, og kan vise dem i et samlet, integreret workflow.
Han fremhæver fx den integration, som er mulig med blandt andet Duplos DC-618 slitter/cutter/creaser der helt automatisk, på basis af en stregkode printet på arket, indstiller perforering, bukke- og skærehjul, så en opgave kan printes og efterbehandles stort set uden manuel indgriben.
Skærebordet PFi Blade har også været en stor succes. I Danmark er der solgt omkring 40 af B3-modellen og 10 af B2-modellen som pt. kan besigtiges i democentret. På europæisk plan er der solgt mere end 800. Derudover kan man også se falsemaskiner og laminatorer hos Ricoh.

Servicemodel med indbygget finansiering
Jan Brændholt understreger, at alt det udstyr Ricoh sælger, også serviceres af Ricoh. Der er ingen tredjepart indover. Det betyder også at man kan tegne en Multi Service Offering (MSO). I den er det muligt at indarbejde en finansieringsmodel, hvor man kan skifte udstyr undervejs. Hvis man har købt for stort eller små, så tillader modellen at Ricoh tilbagekøber og udskifter til en anden model. At det er muligt, skyldes at Ricoh har sit eget finansieringsselskab – Ricoh Capital – som tilbyder netop dette.

Stor satsning på DRUPA
Jesper Koch fortæller, at både Multigraph og Duplo satser stort på DRUPA. Der vil blive præsenteret mange nyheder. Ricoh selv har allerede annonceret, at deres nye Pro Z75 B2-inkjet printer bliver vist første gang offentligt i Europa. Man kan allerede nu se eksempler på, hvad maskinen formår ved at kontakte Jan Brændholt hos Ricoh, og umiddelbart er det særdeles imponerende.
Jan Brændholt erfarer, at der er overraskende stor interesse for maskinen i Danmark, hvor en del offsettrykkerier følger udviklingen tæt. – Det er typisk trykkerier, der i forvejen benytter sig af B2-formatet og hvor de umiddelbart kan bruge deres nuværende efterbehandlingsudstyr, siger han.
Pro Z75 kan udstyres med et input/output-system fra Heidelberg der sikrer en høj, kontinuerlig drift. Formatet er helt præcis 585 x 750 mm og den printer 2.250 ark i timen i dupleks. Det dobbelt i simpleks. Den kan tage op til 600 my tykt materiale og har det samme swing og shift system som de nyeste arkprintere til at fastholde for- og bagsidepasningen samt en griber, som det kendes fra offsetmaskiner, til at føre arket forbi printhovederne.
Democentret er helt nyindrettet og ligger på Sandøvej 1 i Horsens. Det rummer, udover demolokalet, salgskontorer og værksted for teknikerne.
