Schur Pack fører an med ECO3-automatisering

Foto: Schur Pack Danmark A/S
PUBLICERET: 17 November 2023
OPDATERET: 17 November
– Vi har ikke oplevet større problemer med vores plader eller udstyr i al den tid vi har samarbedjket med ECO3 (tidl. Agfa Offset Solutions), siger Allan Laursen, Director of Operations – Schur Pack Denmark A/S.

Schur Pack International A/S blev grundlagt af Johan Wilhelm Schur i 1846 og bevarer den dag i dag sin status som en af verdens ældste familieejede virksomheder. Det danske datterselskab, Schur Pack Denmark A/S, driver to produktionssteder i Horsens og Vejle.

De har specialiseret sig i at levere emballageløsninger til varemærker med et stærkt fokus på fødevaresektoren, som udgør cirka 80% af deres kundebase.

På trykkeriet i Horsens er der tre offset-trykmaskiner: To B1-format maskiner, hver udstyret med syv farver og i stand til at bruge både UV og vandbaseret farve. Derudover er der en B0-format seks-farve trykmaskine i en dobbelt-coating konfiguration, der kan påføre UV-lak.

Schur Pack har i over 20 år baseret deres produktion på ECO3-prepress- og printløsninger (ECO3 er det tidligere Agfa Offset Solutions). – Vi har ikke oplevet større problemer med vores plader eller udstyr i al denne tid, siger Allan Laursen, Director of Operations – Schur Pack Denmark A/S.

Industriel installation med robot plade-loader

Installlationen hos Schur omfatter en Avalon N16-90 VLF (Very Large Format) platesetter, Energy Elite Eco plader og Arkana 125 smart termisk pladeprocessor fra ECO3. CtP-systemet er monteret med en robot plade-loader, som har automatiseret håndteringen af plader og reduceret nedetiden.

– Med det gamle system skulle vi fylde plader på tre-fire gange om dagen, hvilket var meget tidskrævende. Den nye robot loader kan klare en hel palle plader, nok til mindst 14 dage. Det frigør en masse tid for vores operatører til at påtage sig andre opgaver i produktionen eller pladeafdelingen, forklarer Allan Laursen.

Det gennemsnitlige oplag er omkring 14.000 til 15.000 tryk, men Horsens-fabrikken trykker jævnligt meget større oplag, op til flere hundrede tusinde ark. Valg af ECO3’s Energy Elite Eco termiske plader, som har meget høj holdbarhed, spiller en afgørende rolle for at maksimere udnyttelsen af trykpressen.

– Vi har fundet ud af, at Energy Elite Eco-pladerne er meget robuste. De kan nemt trykke op til mellem 80.000 til 100.000 ark, før vi skal skifte pladerne. Det er en stor gevinst i produktiviteten uden at gå på kompromis med kvaliteten, udtaler Allan Laursen.

Robot plade-loaderen kan føde CtP-anlægget med plader uafbrudt i 14 dage.
Ny teknologi hjælper bæredygtighedsmålene

– Vores ECO3-produkter hjælper os faktisk på vej med vores bæredygtighedsmål. For eksempel er kemikalieforbruget halveret med Arkana-processoren og Energy Elite Eco-pladerne, og vandforbruget er nede på en tiendedel, tilføjer han.

Schur Pack-teamet evaluerer i øjeblikket fordelene ved to andre ECO3-innovationer: SPIR@L screeningsteknologi i kombination med SolidTune-software til farvebesparelser.

– SPIR@L screening- og SolidTune-løsningerne er meget interessante for os. For det første giver de betydelige gevinster med hensyn til kvalitet. For det andet kan de hjælpe med at optimere vores farveforbrug og forbedre vores ressourcepåvirkning.

Om det veletablerede samarbejde mellem Schur Pack Danmark og ECO3 siger Laursen: – ECO3 er den rigtige partner for os, fordi vi har det samme drive for løbende at forbedre og udvikle vores produkter. Vores erfaring er, at de altid er foran udviklingen med ny teknologi.

Skandinavien er fremme i skoene på robotbrug

ECO3 lancerede sin robot plade-loader i 2020. Sidenhen er robotterne blevet installeret på både kommercielle trykkerier og emballage trykkerier i hele Europa. Med fire succesfulde installationer har Skandinavien spillet en pionerrolle i denne revolution., fortæller ECO3 Salgschef i Norden & Baltikum, Kenneth Rasmussen, og tilføjer:

– At have en lokal salgs- og serviceorganisation i Norden er afgørende for en dybere forståelse af de specifikke behov og krav hos virksomheder, der opererer i regionen. En af de vigtigste fordele ved at bruge robotteknologi i pladeproduktionen er den enorme indvirkning på produktiviteten. Med evnen til at matche den maksimale gennemstrømning af enhver kommerciel CtP øger robotten output markant. Desuden giver integrationeen af robotløsninger mulighed for ubesværet at tilføje nye pladeformater, hvilket giver fleksibilitet i forhold til forskellige printkrav.

Læs videre

Novictus og Poster&Frame på vej ud i et kæmpe eventyr

Det var ideen om at løfte en byrde af de kreative kunstneres skuldre og give dem adgang til hele verden, som startede virksomheden Novictus og Poster & Frame.
Novictus_01

Ny produktionschef er landet i en smeltedigel

Der har været gang i den hos Dystan-Rosenberg efter Corona-pandemien. De har foretaget en række investeringer og er vokset fra 25 til 32 medarbejdere.
dyro_michael_kjeldsmark_01

Den bedste digitale prøvetryksprinter?

Se sammenligningen af Canon imagePROGRAF GP-serie og Epsons SC-P5000 Violet.
pexels-cottonbro-studio-4761594

Egotag Skilte & Reklame tager et vækstspring

Egotag fik nye lokaler og gik fra fem til 11 medarbejdere på få måneder.
Kristian - Profil

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6