Krogh Andersen satser på vækst i Aalborg

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 6 November 2023
OPDATERET: 8 November
Niels og Mogens Krogh Andersen fejrer jubilæum og satser på vækst i Aalborg.

Tidligere på året købte Krogh Andersen Skilte & Reklame skiltevirksomheden Flexinex i Aalborg. Nu har den skiftet navn til Krogh Andersen og er flyttet til mere velegnede lokaler på Gasværksvej i Aalborg for at skabe grobund for vækst i den nordjyske hovedstad.

– Flexinex var stærke på informationsskilte, virksomhedsskiltning og way-finding. Det holder vi fast i samtidig med at vi tilføjer vores egne kompetencer inden for virksomhedsskiltning, som er alt fra facadeskilte og pyloner, til indretning, way-finding og udsmykning, fortæller direktør og medejer Niels Krogh Andersen.

De beholder deres produktionsfaciliteter og hovedkontor i Hjørring. På den nye adresse i Aalborg, som er 300 m2 stor, bliver der, udover et salgskontor, også plads til mindre produktion, bilindpakning og -dekoration. Al anden produktion foregår fortsat i Hjørring.

Moderne produktion og nyt fræsebord

– VI har en ret moderne produktion i Hjørring, hvor relativt få mennesker kan producere meget. Vores maskiner er up-to-date så vi har fx kun én printoperatør til at betjene alle printere. Derudover har vi et Zünd skærebord på 1,5×3 meter som er superfleksibelt og kan skære i næsten alt og tilmed fræse i en række produkter. Det er dog gået hen og blevet lidt en flaksehals for os.

– Men ved at analysere marked og behov har vi fundet ud af, at det ville være alletiders at udvide med et decideret fræsebord. Dels kan det aflaste Zünd-bordet for fræseopgaver og dels kan vi hjemtage gravering og fræsning i metaller, som vi ellers har fået foretaget eksternt, forklarer Niels Krogh Andersen.

Valget faldt på et CoSign bord fra Nize Equipment, der med sit bordformat på 2 x 3 meter kan skære plader ned fra netop dette format til det de skal anvendes til. Udover formatet siger Niels også, at interfacet spillede en afgørende rolle i valget. I modsætning de fleste andre skære- og fræseborde, som havde lidt Windows DOS over sig, så er CoSign let og intuitivt at gå til.
CoSign-bordet har desuden automatisk udskiftning af skære- og fræseværktøjer fra et panel med 10 værktøjer.

– Tidligere var der mange manuelle processer i at skære i fx sandwich-plader samt plader i alu, kobber og messing. Det kan vi alt sammen håndtere i vores nye fræsemaskine. Lige som Zünd-bordet læser CoSign de stregkoder, vi printer på filerne og oversætte disse til fræseinstruktioner med både værktøjsvalg og fræsedybde.

Det nye skære- og fræsebord flytter manuelle opgaver til maskinelle, aflaster deres andet skærebord og trækker eksterne opgaver hjem. På billedet ses 40-års jubilaren Anders Skelager Sørensen.
Har godt fat i indretningsmarkedet

Niels Krogh Andersen fortæller med en vis tilfredshed, at de har ganske godt fat i markedet for indretning. Han siger selv, at det skyldes at de for 15 år siden var med i et projekt om opbygningen af Hjørring bibliotek, som siden blev kåret som verdens flotteste. Det var sammen med arkitektgruppen Bosch & Fjord. Det gav genlyd i branchen. Siden splittede Bosch & Fjord sig op i en række individuelle arkitektfirmaer, hvor flere valgte at fortsætte samarbejdet med Krogh Andersen, som således kom med i planlægningen af en stribe bygge- og indretningsprojekter. Den erfaring har de siden forstået at udnytte, til at fastholde dette segment. De har således indretningsopgaver i hele Danmark.

Markedet ændrer sig

Niels Krogh Andersen siger, at han godt kan mærke, at stadigt flere trykkerier tager skilte og storformat til sig. Mange af de mindre opgaver, som bare kan pakkes og sendes, er forsvundet. Tilbage er de opgaver, som ifølge Niels Krogh Andersen, også er de mest interessante og dem man kan tjene penge på. Opgaver som kræver hele paletten af skilteviden. Hvor materialekundskab og montage og er afgørende. Han fortæller:

– Vi mistede på et tidspunkt en stor nordjysk kunde, til et større trykkeri. De kunne måske nok producere selve printet mere effektivt, men da det kom til holdbarhed, kvalitet og opsætning, kom de til kort. De magtede ikke at gøre tingene færdige. De vidste ikke nok om, hvad vind, vejr og ikke mindst saltvand gør ved materialerne, så holdbarheden var derefter. Den kunde har vi siden fået tilbage.

Så Krogh Andersen har i dag meget større fokus på at løse hele opgaven fra produktion til og med montage. Niels’ bror Mogens, som også er direktør og medejer siger:

– Vi vil være så uafhængige af underleverandører som muligt. Vi er ikke bange for, at maskinerne står stille nogle timer om dagen. Men de skal være det bedste vi kan opdrive. Undtagelsen er tekstiler (flag, bannere m.m.), som det simpelthen er for dyrt at producere herhjemme på grund af den arbejdskraft intensive efterbehandling, og så har vi også nedlagt vores sprøjtelakeringsværksted. Der er 3-4 gode lakerer i byen, som vi fint kan bruge. Alt andet klarer vi selv.

Still going strong

Krogh Andersen har eksisteret i Hjørring siden 1958. Det er sønnerne til stifteren Søren, der i dag driver virksomheden. Tidligere på året fejrede de ikke mindre end tre jubilæer. Mogens Krogh Andersen og Anders Skelager Sørensen, som er IT-ansvarlige og meget andet, havde været i firmaet i 40 år hver. Samtidig fejrede Niels Krogh Andersen sit 30 års-jubilæum. Tilsammen 110 års virke og erfaring i Krogh Andersen Skilte & Reklame.

Hvis man ikke vidste bedre, ville man tro man var i kontroltårnet på flyvestation i Karup og ikke på en arbejdsplads for en printoperatør. På billedet ses printoperatør Lone Riisager.

Læs videre

Degn Grafisk investerer i teknologi og miljø

Degn Grafisk har, som nogle af de først i Danmark, investeret i en Canon imagePRESS V1350. Og den kommer til at arbejde hårdt.
Degn_01

Mulighederne med AI er store, men det er udfordringerne også

I vores serie af artikler om kunstig intelligens (AI) i den grafiske industri, har vi talt med Adrian Mayr som er direktør for product management hos Müller Martini
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Fjerritslev Tryk går nye veje – og vokser

– Vi er Nordjyllands største rotationstrykkeri, hvis man lige holder Mors ude af ligningen, siger Martin Eigenbroth med et glimt i øjet.
fjerritslev_03

Signcom går til stålet på Sign Print & Pack-messen

Signcom har eksisteret i 10 år som selvstændig virksomhed i Danmark og er gået hen og blevet en af de største leverandører af Viscom-produkter.
signcom_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01