Verdenspremiere på ny tonerprinter

PUBLICERET: 20 September 2023
OPDATERET: 20 September
Karl Elias og Stefan Laurén foran den nye Ricoh Pro C7500, som vises for første gang på Sign&Print Scandinavia. Foto: Felix Alnemark.

Den blev fløjet ind fra Japan fredag og blev vist frem for offentligheden for første gang, da Sign&Print Scandinavia åbnede tirsdag. Den ny Ricoh Pro C7500, som vil give kommercielle printere flere kreative muligheder.

– Vi er meget stolte over, at verdenspremieren finder sted her i Sverige. Det er en anerkendelse for os i Ricoh Norden. Og vi er nået langt i Norden, når det kommer til digitalprint, siger Karl Elias, produkt- og partnerchef i forretningsområdet grafisk kommunikation hos Ricoh Sverige.

Den nye tonermaskine er så ny, at han og hans kollega Stefan Laurén knap havde tid til at prøvekøre den. Det er i hvert fald klart, at den får en oplagt plads i Ricohs udstilling i Solna, hvor interesserede kunder kan se den i aktion.

Den digitale farveprinter Ricoh Pro C7500 bygger på Ricohs teknologi og er udviklet til store volumener. Den er kompatibel med Ricohs originale specielle tonere såsom hvid, klar, guld, sølv og usynlig rød. Det er også muligt at tilføje neon farveprofiler med neon gul og pink for endnu større farverum og levende farver.

– Det er frem for alt kvaliteten af den femte farve, hvid, der er blevet markant forbedret og det viser vi flere eksempler på her under messen, siger Stefan Laurén.

Brugervenlighed har været et kodeord i udviklingen af ​​den nye Pro C7500. Det skal blandt andet være nemt at skifte dele. Foto: Felix Alnemark.
Lange print

Den har også fået et nyt elastisk mellemtransportbælte, der forbedrer farveoverføringen til ujævne eller teksturerede medier. Den kan klare gramvægte fra 40 g/m2 op til 470 g/m2. Dette skulle gøre det muligt for progressive printserviceudbydere (PSP’er) at udvide deres applikationsområde med for eksempel letvægtsemballage, lykønskningskort og bryllupspapir. Maskinen kan også klare lange print med længder på op til 1.030 millimeter dobbeltsidet print.

Ricoh Pro C7500 er ligesom C95-serien, der blev lanceret i august, udstyret med helt nye Ricoh Graphic Communications Operating Systems (GC OS) til effektiv brug af enheden og intuitiv og nem betjening af maskinindstillinger. Nyt er også en kraftfuld DFE (Digital Front End) udviklet i samarbejde med Fiery, for øget driftseffektivitet.

Flere efterbehandlingsmuligheder

Printeren fås med en række for- og efterbehandlingsmuligheder. Som Ricohs egen hæftemaskine og folder-trimmer samt squarefold-trimmer fra Plockmatic.

– Det betyder en utrolig bredde og fleksibilitet i efterbehandlingen, siger Karl Elias.

Den nye C7500-serie er tilgængelig i EMEA fra november.

Et eksempel på en applikation, der kører i Pro C9500, en firelags papirkonvolut med print til kant. Foto: Felix Alnemark.
Ny brugergrænseflade

Ricoh Pro C9500 vil også blive vist under messen og er allerede på markedet. En maskine, der er en videreudvikling af den populære Ricoh Pro C9200.

– Det, der frem for alt er nyt, er en forbedret brugerflade, der skulle forenkle brugen, førstnævnte havde eksisteret siden 2009, siger Karl Elias.

Kvaliteten af printene er også steget et par hak. Karl Elias viser et eksempel på en påskekonvolut med papir i fire lag, der er printet ud.

Det arkfødede skærebord fra Duplo kan blandt andet bruges til små emballageserier. Foto: Felix Alnemark.
Automatisk skærebord

På Ricoh-standen vises også en række maskiner til efterbehandling. Et eksempel på det er Duplo PFI Blade B2+ arkfødede skærebord.

– Den er udstyret med tre værktøjer som standard og kan perforere, lave bukkestreger og skære. Med en oscillerende kniv er det muligt at skære materialer, der er op til 6 millimeter tykke, siger Mårten Linnér, salgsrepræsentant i grafisk efterbehandling hos Ricoh.

Han ser en øget interesse for denne type automatiske skæreborde til mindre serier af for eksempel emballage:

– Der er mange trykkerier, der gerne vil kunne klare de opgaver selv, siger han.

Mårten Linnér viser Duplo DC648 skæring, bukning og perforering. Foto: Felix Alnemark.

Læs videre

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01

Stor variation i udbuddet af digitale etiketprintere

Etiketbranchen er overordnet en robust og stabil industri med en mangeårig global vækst.
Xeikon

Skærebordene bliver større og mere automatiske

Skæreborde finder ind hos stadigt flere grafiske virksomheder. Effektiviseringen og automatiseringen er i hastig vækst.
cut_01

Blandt jaguarer, ørne og drager

Ricoh har været opfindsomme med deres stand, som er opbygget med et japansk tempel i midten og med ordet ”Henkaku” som omdrejningspunkt.
ricoh_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01