Heidelberg satser stort på flexo

PUBLICERET: 10 May 2023
OPDATERET: 10 May
Heidelberg afslørede den nye Boardmaster på en godt besøgt pressekonference på Interpack. Fra venstre mod højre ses: Floria Pitzinger, Global Communication Manager, Ludwin Monz, CEO hos Heidelberg og Matthias Boog, administrerende direktør for fabrikken i Weiden, hvor maskine er udviklet. Foto: Søren Winsløw

Med en helt ny trykmaskine kaster Heidelberg sig ind i kampen om falsekartonmarkedet. Det er et marked i vækst, hvor flexoteknologi spiller en fremtrædende rolle.

Heidelberg anslår, at omkring 15 % af markedet for trykt falsekarton udføres med flexoteknologi – og at dette marked har en årlig vækst på 2,4 %. Derfor lancerer de nu en egenudviklet flexomaskine med navnet Boardmaster, fortæller CEO Ludwin Monz på Heidelbergs pressemøde på emballagemessen Interpack i Düsseldorf.

Markedets hurtigste

Den er udviklet på Heidelbergs fabrik i Weiden i Bayern. Det er en rotationsmaskine, der kan trykke i fire forskellige bredder: 850 mm, 1000 mm, 1400 mm og 1650 mm. Den siges at være markedets hurtigste maskine med en hastighed på 600 meter i minuttet. Den kan konfigureres, så den kan trykke 800 meter i minuttet, forklarer direktør for Weiden-fabrikken Matthias Boog. Skal maskinen forbindes inline til en die-cutter, laminator eller sheeter, sættes hastigheden ned til 350 meter i minuttet. Boardmaster trykker på kartonkvaliteter fra 70 til 800 gram/m2.

Den nye Boardmaster flexotrykmaskine fra Heidelberg kræver et minimum af operatør indsats. Foto: Pressefoto.
Ingen indkøringstid

Maskinen har været under udvikling i fire år og har meget af den velkendte Heidelberg-teknologi i sig. Men der er også udviklet nye løsninger, der blandt andet skal sikre, at der ikke er noget spild mellem to produktioner. Derfor er hvert Print Deck udstyret med to trykcylindere, så mens den ene opgave trykkes, kan den næste forberedes. Når en opgave er kørt færdig, slår maskine umiddelbart over og kører videre på den næste. Det kan lade sig gøre, fordi man med IntelliMatch scanner og software har aflæst den næste rulle, dels for fejl, dels for at sikre en optimal indstilling af den kommende produktion. Ifølge Matthias Boog resulterer dette i et spild mellem to produktioner på 2-3 meter karton og der er intet tidsspild. Han anslår, at man på den måde kan have en ”oppetid” på 90 %.

Alle trykcylindre scannes i Intellimatch-enheden, før de isættes maskinen. Dels for at sikre mod fejl, dels for at sikre et lynhurtigt skifte mellem to produktioner. Foto: Pressefoto.
Et resultat af tæt kundedialog

Ludwin Monz fortæller, at Heidelberg har været tæt på kunderne i udviklingen af Boardmaster og derfor har det handlet mere om at give kunderne det, de ville have, end det, der kunne lade sig gøre. Og kunderne har tre fokusområder: Det er omkostningsreduktioner, mangel på (kvalificeret) arbejdskraft og bæredygtighed.

Med Boardmaster mener de, at de har besvaret kundernes ønsker. Flexo er generelt en omkostningsekffektiv teknologi, som har opnået et meget højt kvalitetsniveau. Med Heidelbergs Push-to-stop-teknologi er Boardmaster blevet en maskine, der ikke kræver langvarig og specialiseret træning og endelig er såvel energiforbrug, som spild reduceret kraftigt.

Farverne er vandbaserede og tørringen foregår med varm luft, som re-cirkuleres for bedre energiudnyttelse.

Læs videre

Canon hæver barren inden for storformatprint

Med tre nyheder viser Canon deres fleksibilitet inden for storformatprint på FESPA-messen.
Canon_dk_01

Ricoh står på DTF-toget

Til manges overraskelse har Ricoh valgt 100% fokus på tekstiltryk på FESPA-messen, hvor de præsenterer to helt nye produkter.
Ricoh_01

Hurtig udskrivning med ny DTG-printer

Den er op til 25 procent hurtigere, er udstyret med en helt ny farve og har en markant bedre opløsning end sin forgænger.
Epson-Fespa_01

Glitrende akrylplader af genbrugt materiale

Green Cast Galaxy er et nyt udvalg af støbte akrylplader fremstillet med 100% genanvendt akryl, der kombinerer PMMA´s egenskaber med en særlig glittereffekt.
green_cast_01

De seneste nyheder

Simon Manley vinder World Wrap Masters

På FESPA-messen blev der over to dage kæmpet hårdt og I de sidste timer inden FESPA-messen lukkede gav han sit yderste og gik helt til tops.
wwm_01

Nize Equipment sætter fokus på kundeoplevelsen

Med oprettelsen af en helt ny stilling, har Nize Equipment sat det skarpe lys på on-boarding af især nye kunder.
nize_fespa_01

Canon hæver barren inden for storformatprint

Med tre nyheder viser Canon deres fleksibilitet inden for storformatprint på FESPA-messen.
Canon_dk_01

Ricoh står på DTF-toget

Til manges overraskelse har Ricoh valgt 100% fokus på tekstiltryk på FESPA-messen, hvor de præsenterer to helt nye produkter.
Ricoh_01