Laursen Grafisk investerer i robot-loader til CtP-anlæg

PUBLICERET: 13 January 2023
OPDATERET: 13 January
Steffen Laursen, people, proces og IT-chef hos Laursen fortæller, at robot-løsningen øger både fleksibilitet og produktivitet. Foto: Agfa

Det familieejede Laursen Grafisk i Tønder har fokus på emballage og storformattryk. I 2022 besluttede de at investere i en robot-loader til deres CtP-anlæg fra Agfa. Denne beslutning var drevet af et ønske om at optimere og øge effektiviteten, samt tilføje mere fleksibilitet til virksomhedens daglige drift.

Robot-loaderen har givet Laursen Grafisk mulighed for at øge deres produktionskapacitet markant. Virksomheden er nu i stand til at producere op til 37 plader i timen, hvilket betyder, at den kan producere plader til alle fire trykmaskiner i løbet af dagen med kun ét skift.

Installationsprocessen har været så smidig og effektiv, at Laursen Grafisk ikke behøvede at afbryde produktionen under installationen, da det gamle system kørte parallelt. Siden installationen har robot-loaderen fungeret problemfrit og effektivt uden nedetid på det nye system.

Robotpladelæsseren bruges sammen med et Avalon N16-90 CtP-system og Arkana smart-processor, Energy Elite Eco-plader og et Apogee Prepress-workflowsystem.

Den øgede produktionskapacitet har gjort det muligt for virksomheden at være mere konkurrencedygtig og effektiv, og har hjulpet den til at være på forkant i en branche, der er i konstant udvikling.

Steffen Laursen, people, proces og IT-chef hos Laursen, forklarer om løsningen:
– Normalt vil man kunne køre med en palle-loader til et CtP-anlæg, men fordi vi har flere forskellige pladeformater, valgte vi robot-løsningen. Robotten tager pladerne fra en hylde, fjerner mellemlagspapiret og lægger pladen i feederen til CtP-anlægget. Det øger vores fleksibilitet, så vi fx kan producere plader om natten og måske i fremtiden kan køre med endnu flere pladeformater. Endelig fjerner den nogle tunge og besværlige løft fra vores medarbejdere.

Løsningen er implementeret med hjælp fra Agfas Offset Solutions Team.

CtP-pladerne er stablet på hylde for at spare plads. Foto: Agfa.

Læs videre

Xeikon introducerer entry-level etiketprinter

Alle higer efter at få del i vækstmarkederne emballage og etiketter.
Xeikon_Label_01

Hurtigere mere produktiv HP Indigo

Ny HP Indigo 200K vil give emballageindustrien et ekstra incitament til at skifte til digitalprint.
HP Indigo 200K

Fortsat vækst i trykt emballage

Europæisk emballagekonference spår vækst de kommende år.
FOP_01

Ecco Print sælger deres skilteafdeling til lokalt skiltefirma

Ecco Print målretter sin produktion og sælger display-afdeling fra til lokalt skiltefirma
eccoprint-ecotag

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01