Laursen Grafisk investerer i robot-loader til CtP-anlæg

PUBLICERET: 13 January 2023
OPDATERET: 13 January
Steffen Laursen, people, proces og IT-chef hos Laursen fortæller, at robot-løsningen øger både fleksibilitet og produktivitet. Foto: Agfa

Det familieejede Laursen Grafisk i Tønder har fokus på emballage og storformattryk. I 2022 besluttede de at investere i en robot-loader til deres CtP-anlæg fra Agfa. Denne beslutning var drevet af et ønske om at optimere og øge effektiviteten, samt tilføje mere fleksibilitet til virksomhedens daglige drift.

Robot-loaderen har givet Laursen Grafisk mulighed for at øge deres produktionskapacitet markant. Virksomheden er nu i stand til at producere op til 37 plader i timen, hvilket betyder, at den kan producere plader til alle fire trykmaskiner i løbet af dagen med kun ét skift.

Installationsprocessen har været så smidig og effektiv, at Laursen Grafisk ikke behøvede at afbryde produktionen under installationen, da det gamle system kørte parallelt. Siden installationen har robot-loaderen fungeret problemfrit og effektivt uden nedetid på det nye system.

Robotpladelæsseren bruges sammen med et Avalon N16-90 CtP-system og Arkana smart-processor, Energy Elite Eco-plader og et Apogee Prepress-workflowsystem.

Den øgede produktionskapacitet har gjort det muligt for virksomheden at være mere konkurrencedygtig og effektiv, og har hjulpet den til at være på forkant i en branche, der er i konstant udvikling.

Steffen Laursen, people, proces og IT-chef hos Laursen, forklarer om løsningen:
– Normalt vil man kunne køre med en palle-loader til et CtP-anlæg, men fordi vi har flere forskellige pladeformater, valgte vi robot-løsningen. Robotten tager pladerne fra en hylde, fjerner mellemlagspapiret og lægger pladen i feederen til CtP-anlægget. Det øger vores fleksibilitet, så vi fx kan producere plader om natten og måske i fremtiden kan køre med endnu flere pladeformater. Endelig fjerner den nogle tunge og besværlige løft fra vores medarbejdere.

Løsningen er implementeret med hjælp fra Agfas Offset Solutions Team.

CtP-pladerne er stablet på hylde for at spare plads. Foto: Agfa.

Læs videre

Dreyer Kliché forbereder et generationsskifte

Den 1. januar 2023 indtrådte Rasmus Brix Dall som ny CEO i Dreyer Kliché. Det var resultatet af et godt kompetence-match og en helt igennem god kemi, fortæller indehaveren Connie Dreyer.
dreyer_01

Konica Minolta: Overgangen fra analogt til digitalt etikettryk fortsætter

Carsten Bamberg, forretningsudviklingschef hos Konica Minolta Business Solutions Europe giver sit syn på 2023, som han mener vil være præget af en fortsat stærk tendens til øget digitalisering inden for print af etiketter.
Carsten_Bamberg-1024x768-1

Skab eksklusive etiketter i bare ét gennemløb

GM (Grafisk Maskinfabrik) lancerer en ny etiketlinje til udsmykning af eksklusive etiketter.
GM_DCS350Flex+Wine

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

De seneste nyheder

Nordsign: Macrodot passer godt ind i vores set-up

– Partnerskabet med Macrodot var en pludselig opstået mulighed, som vi valgte at slå til på, siger CEO Michael Overgaard hos Nordsign A/S.
michael_overgaard

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

Læseevnen falder – bøger er løsningen

Børns evne til at optage viden er faldende. Professor Anne Mangen fra Stavanger har undersøgt hvorfor.
riksdagen