Skal du med på Interpack 2023?

PUBLICERET: 3 January 2023
OPDATERET: 12 January
Emballagemessen Interpack begyndte i 1958 og er siden blevet afholdt hvert tredje år (med et par undtagelser). Pressefoto.

Emballagemessen Interpack 2023 er fuldt booket, med i alt 18 haller som er fordelt på emballagebranchens mange forskellige fokusområder.

4.-10. maj er det igen tid til Interpack-messen i Düsseldorf. En international arena hvor emballageindustrien og den relaterede procesindustri mødes. For dem, der planlægger at besøge den kommende messe, er der i alt 18 udstillingshaller og omkring 2.700 virksomheder at besøge, alle med forskellige fokusområder inden for mad, drikkevarer, konfekture og bagværk, lægemidler, kosmetik, non-food og industrivarer.

Nye teknologier og emballagetrends fra hele værdikæden præsenteres. Og der vil være svar på, hvordan vækstmuligheder skabes og branchens udfordringer overkommes, fremgår det af en pressemeddelelse fra Interpack.

Fødevareindustrien

En af de mest populære dele af messen for besøgende er fødevaresektoren. Den globale efterspørgsel efter emballerede fødevarer er stigende, og i fire haller, som også omfatter drikkevarer, samles udstillere med fokus på denne sektor. Omkring 20 procent af de besøgende til Interpack er særligt interesserede i løsninger til fødevareindustrien.

Forbrugeradfærden ændrer sig i retning af bæredygtighed, regionale produkter, økologiske fødevarer eller fairtrade, og det gælder også emballage, mener messearrangøren, der understreger, at de aktuelle udfordringer i form af energiledelse og ressourcestyring medvirker til denne transformationsproces inden for sektoren.

Konfekture og snacks

Emballage til konfekture, bagværk, snacks og kornprodukter har, som i mange andre brancher, ændret sig meget de seneste år, lyder det fra Interpack. Et vigtigt spørgsmål er bæredygtige løsninger. Digital teknologi er et andet fokus – som det er tilfældet for hele branchen. Tre af hallerne hos Interpack vil være dedikeret til processer og maskiner til emballering af konfekture og bagværk.

Lægemidler og kosmetik

Kravene til maskiner og systemer til fremstilling af lægemidler og kosmetik er nødvendigvis strenge med hensyn til produktsikkerhed, beskyttelse mod forfalskning og sporbarhed. Kosmetiske produkter er også i fokus omkring bæredygtighed. Alt inden for medicin og kosmetik samles i tre af Interpacks udstillingshaller.

Emballageløsninger og materialer

Fire af hallerne, som er kernen i selve messen, er udelukkende dedikeret til emballage og materialerne til disse. Her vil besøgende kunne se mindst en tredjedel af alle udstillere med alle deres materialer og færdige emballageprodukter og pakkehjælpemidler.

Emballage er en informationsbærer, når det kommer til design, produktinformation og sporbarhed. I to af hallerne præsenterer udstillere, hvordan dette kan implementeres for forskellige produkter med forskellig mærkningsteknologi.

Automatisering

Parallelt med Interpack-messen afholdes også Components-messen. Et selvstændigt arrangement med udstillende virksomheder, der tilbyder teknologi til drev, controllere og sensorer, produkter til industriel billedbehandling, håndteringsteknologi, industriel software og kommunikation samt omfattende automatiseringssystemer til emballageindustrien.

Interpack ligger i starten af maj 2023 og foregår i Düsseldorf Messe Center, hvor DRUPA også afholdes. Pressefoto.

Læs videre

Åbent hus med fokus på produktions- og storformatprint

Den 3. oktober åbnede Canon dørene for det første af to åbent hus-arrangementer. Arrangementet gentages den 10. oktober hos Canon i Vejle.
canon_hus_01

Nanette Thomas skal løfte niveauet hos etiketbranchen

Med sin indtræden i FINATS bestyrelse, kommer danske Nanette Thomas til at sætte sit præg på organisationens udvikling og ikke mindst evnen til at dele deres akkumulerede viden.
nanette_01

Sidste chance for at deltage i Packnorth Awards

Om mindre end en uge slutter tilmeldingsfristen for årets Packnorth Award. Tøv ikke med at indsende bidrag til juryevaluering.
packnorth award

Faller bygger nyt trykkeri i Horsens

Faller Packaging har købt en 5.700 m2 stor grund på Erhvervsbyvej i Horsens.
august faller horsens

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6