Tænk efterbehandling først

Paul Jakobson, general manager Horizon Norden, og Mikael Arnberg, salgsrepræsentant hos Horizon i Sverige, foran rotationsstanseren Die Cutter RD-N4055DM

”Think finishing first”, tænk efterbehandling først. Det har været Horizons slogan i mange år. Da Horizon besøgte Scanpack var det for at demonstrere vigtigheden af godt efterbehandlingsudstyr for kvaliteten af den færdige emballage. Samt ikke mindst at gøre det med en så automatiseret produktion som muligt.

Med sig havde de en roterende stansemaskine, en falsemaskine og en lamineringsmaskine. Derudover deler Horizon en stand med Omron Electronics, der fremstiller robotsystemer til blandt andet ilægning og udlægning.

Paul Jakobson, daglig leder af Horizon i Norden, fortalte:
– Horizon arbejder primært med systemer til trykkerier, men vi har bemærket, at nogle af disse også arbejder med emballagetryk, og det har inspireret os til at udvikle mod dette segment også. Derudover er der mange i emballagebranchen, som måske ikke har indset, hvor meget der kan laves in-house, når det kommer til efterbehandling, siger han.

Ekspert i små formater

Et eksempel på en opgave, som emballagevirksomhederne selv kunne tage sig af, er falsningen af indstikssedler til blandt andet lægemidler og kosmetik. Horizon viste derfor falsemaskinen Buckle Folder AF-406F.

– Den er perfekt til falsning af små formater. Det er en fuldautomatisk fals, der giver kunden mulighed for både at forbedre deres flow og øge deres produktion, sagde Paul Jakobson.

En anden af Horizons egne maskiner, der var udstillet på messen, var den roterende udstanser Die Cutter RD-N4055DM udstyret med to magnetiske ruller. Den kan håndtere materialer, der er trykt både digitalt og i offset og er i stand til at lave bukkestreger, perforere og skære.

Falsemaskinen Buckle Folder AF-406F er velegnet til blandt andet indstikssedler til medicin og kosmetik.

Automation og robotter

Automatisering løber som en rød tråd gennem Horizons produktportefølje. Virksomheden var selv tidligt i gang med at automatisere sin produktion og lancere efterbehandlingsmaskiner med en høj grad af automatisering.

– I takt med at mængden af digitaltryk stiger, og oplagene bliver mindre, stiger behovet for mere effektiv efterbehandling også, sagde Paul Jakobson.

Nu vil Horizon tage det et skridt videre og i løbet af det næste år forventer virksomheden at præsentere ”The Print Factory”, et fuldautomatiseret flow, der løber gennem hele produktionen. Det er derfor, Horizon samarbejder med Omron, når det kommer til robotintegrationer. De var ligeledes repræsenteret på Horizons stand.

– Vi arbejder blandt andet med automationsløsninger til industrien og robotdelen vokser hele tiden. Der er meget at gøre for SMV’er på dette område for at frigøre tid til personalet, fortalte Adam Wallsten, field sales engineer hos Omron.

Adam Wallsten (tv) og hans kollega Johan Åkerman fra Omron demonstrerer, hvordan robotteknologi kan bruges i produktionen.

Tekst og foto: Anja Degerholm

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.