Genbrugs-plastemballage kræver etiketter, som også kan genbruges

PUBLICERET: 29 March 2021
OPDATERET: 29 March
Genanvendelig etiket-materiale til genanvendelig plastemballage. Foto: UPM

Selv om, at mængden af plastemballage, som kan genanvendes, stadig er meget lille, så er det et marked, som vokser så det knager. Men selv om plastemballagen i sig selv kan genanvendes, så kræver det jo, at de dertil hørende etiketter også kan genanvendes. Ellers give det hele ingen rigtig mening. Derfor introducerer UPM nu en række nye PP og PE baserede selvklæbende etiketter, som tillader, at den samlede emballage genanvendes. APR – the Association of Plastic Recyclers – har netop godkendt UPMs nye etiketter.

Etiket filmene af PP og PE er hvide eller gennemsigtige belagt med en akrylisk klæbemateriale, som passer perfekt sammen med plastemballage fremstillet af PP, PE eller HDPE. Dvs. at den samlede emballage kan anvendes til både fødevarer og kosmetik.

Desværre viser undersøgelser, at kun en meget begrænset mængde af den plastemballage, som kan genanvendes faktisk returneres til genanvendelse. Diverse undersøgelser har vist, at dette i høj grad skyldes, at forbrugerne ikke er klar over, at disse miljøvenlige emballager faktisk kan genanvendes.

Man kan kun endnu engang opfordre til, at informations niveauet omkring genanvendelige emballager forbedres dramatisk med en bedre og let forståelig information på al emballage.

Du kan finde mere om UPMs nye etiketter her: 

Læs videre

Nanette Thomas skal løfte niveauet hos etiketbranchen

Med sin indtræden i FINATS bestyrelse, kommer danske Nanette Thomas til at sætte sit præg på organisationens udvikling og ikke mindst evnen til at dele deres akkumulerede viden.
nanette_01

Sidste chance for at deltage i Packnorth Awards

Om mindre end en uge slutter tilmeldingsfristen for årets Packnorth Award. Tøv ikke med at indsende bidrag til juryevaluering.
packnorth award

Faller bygger nyt trykkeri i Horsens

Faller Packaging har købt en 5.700 m2 stor grund på Erhvervsbyvej i Horsens.
august faller horsens

Hurtigere mere produktiv HP Indigo

Ny HP Indigo 200K vil give emballageindustrien et ekstra incitament til at skifte til digitalprint.
HP Indigo 200K

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01