Modulex: Med CoverPlus Onsite service kender vi maskinomkostningerne – og der kommer ingen overraskelser

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 21 October 2020
OPDATERET: 21 October
Fabriksdirektør Kim Pedersen, Modulex, ved en af de tre nye SureColor 80600 med bulk system

Ordene kommer fra skiltevirksomheden Modulex’ fabriksdirektør Kim Pedersen. Men dem vender vi tilbage til lidt senere.

Modulex er en af vores store danske skiltevirksomheder. Der er 45 medarbejdere, som boltrer sig på et areal på 5.000 kvm. Og det ses og fornemmes tydeligt fra det øjeblik, man træder ind i produktionsområdet, at her arbejdes der med Lean, og sjældent har jeg set en malerhal så ren.

Virksomheden udspringer fra Lego/Kirkbi-koncernen, men er i dag en helt selvstændig virksomhed, hvor 90 procent af opgaverne går til eksport.

Fabriksdirektøren, Kim Pedersen, har været en del af virksomheden i mange år, og det er kendetegnende for medarbejderne, at de har lang anciennitet. 25–30 år er ikke ualmindeligt, fortæller Kim Pedersen.

Hos Modulex producerer de samtlige elementer, der indgår i et skilt. Så de har både smede- og malerafdeling. Men mit besøg gælder specielt den grafiske produktion.

Hjemsted Danmark. Arbejdsområde hele verden.

Der arbejdes med lean i hele produktionen. Der ligger ikke et stykke papir og flyder, hverken på gulv eller borde

Kunderne kommer fra hele verden. Men hvordan kan en virksomhed i Danmark blive så attraktiv?

– Jeg tror ikke det spiller så stor en rolle, at vi er en dansk virksomhed, snarere at vi er en europæisk og at vi leverer kvalitets- og miljøvenlige produkter. Og det er vigtigt for kunderne, at vi arbejder med Verdensmålene og har et Code of Conduct. I vores salgsarbejde spiller det også en stor rolle, at kunderne hos os kan få hele pakken inden for skiltning, og at vi kan håndtere både store som små opgaver. Vi kører omkring 1.000 ordrer igennem hver måned, fortæller Kim Pedersen, og han fortsætter: – At vi holder, hvad vi lover, og hjælper, hvis noget går galt, betyder at kunderne kommer igen og igen. Vores kunderelationer er langvarige.

Modulex har samarbejdspartnere rundt om i verden, der sælger deres produkter. De har også nogle egne salgskontorer og Kim Pedersen har også en salgschef ansat på fabrikken, som skal hjælpe med at finde nye salgspartnere rundt om i verden samt holde alle partnerne opdateret om, hvad Modulex kan levere. En stor del af ordrerne – omkring 60 procent – bliver lagt ind via de webshops, der er oprettet til salgspartnerne. Og den andel skal stige i løbet af de kommende år. Målet er 75 procent.

Tre nye Epson SureColor 80600L med bulk system

Tre Epson SureColor 80600 på stribe

Ude i den grafiske produktionsafdeling møder øjet hele tre nye Epson SureColor 80600L, som alle er forsynet med bulk system. Det hele er leveret af vikiallo. De tre nye maskiner afløser tre andre maskiner, som havde produceret i cirka seks år, og nu stod over for en større vedligeholdelsesomgang. Så enten skulle der afsættes penge på budgettet til den opgave, eller også skulle der investeres i nyt.

– Maskinerne kunne godt have kørt nogle år endnu, men der ville nok blive en del service, og så hørte jeg om Epsons CoverPlus Onsite service. Det opfyldte mit ønske om at kunne købe både udstyr, service, blæk og rådgivning fra ét sted. Og med CoverPlus Onsite service kender man maskinernes driftsomkostninger, og der kommer ingen overraskelser. Det betyder, at vi kan holde de priser, vi tilbyder kunderne, og vi behøver ikke engang at lave efterkalkulationer, fortæller Kim Pedersen. 

CoverPlus Onsite afgjorde investeringen

Men det afgørende argument for at vælge de tre SureColor-maskiner var at CoverPlus Onsite servicen blev udvidet med et år og med mulighed for at tilkøbe yderligere to år.

–  Det er vigtigt, at vi kan stole på vores udstyr, så vores kunder kan stole på både leveringstider, kvalitet og pris. Den sikkerhed har vi med CoverPlus Onsite, uddyber Kim Pedersen begrundelsen for at vælge Epson-udstyr.

Et stort farvespekter giver muligheder, men også en udfordring., som vikiallo afhjalp

De nye maskiner kan printe med op til 10 farver, så hverken CMYK eller RAL farver er et problem. Og den hvide farve giver en række nye muligheder, der ikke var med de ældre maskiner.

– Ja, med den hvide farve kan vi lave de samme løsninger som med UV-print. Det passer godt til vores produktion, hvor vi mest leverer løsninger med lang holdbarhed. Vi producerer ikke så mange ordre til korte kampagner, fortæller Kim Pedersen.

Men netop det store farvespekter, der var muligt med de nye Surecolor-maskiner, gav også en udfordring, når der skulle produceres opgaver, der skulle matche tidligere produktioner.

– Her var vikiallo en stor hjælp. De udarbejdede farveprofiler til os, som afhjælper problemet, forklarer fabriksdirektøren.

Bulk systemet sparer penge

De tre SureColor 80600L er som nævnt alle forsynet med et bulk system. Det giver en mærkbar blækbesparelse.

– Vi er tæt på en halvering af blækprisen, lyder det fra Kim Pedersen.

Året bliver fornuftigt på trods af Corona

Da Coronaen nåede Danmark havde Modulex haft nogle helt vilde måneder. De havde faktisk nået næsten ¾ af budgettets bundlinje for året, og de nåede også at få en stor ordre i hus, som skulle løses i april. Men maj måned røg ned på 25 procent af budgettet. Medarbejdere blev sendt hjem på lønkompensation, men kom løbende tilbage i løbet af juni, juli og august, og her i oktober er alle tilbage, og de mange udskudte ordrer begynder at komme tilbage.

– Jeg forventer, at året kommer til at slutte fornuftigt, lyder slutkommentaren fra Kim Pedersen.

Læs videre

Vil vi også se valgplakater næste gang vi skal i stemmeboksen

Et folketings- regions- eller kommunalvalg er ensbetydende med travlhed i både tryk- og skiltebranchen. Der bliver produceret valgplakater, valgbannere, visitkort, flyers, brochurer, og diverse merchandise.
Skærmbillede 2021-11-16 kl. 12.59.54

Scandinavian Print Group har investeret i Vallensbæk

Før sommer blev det offentliggjort, at Scandinavian Print Group (SPG) havde købt Skovlunde-trykkeriet Cool Gray. I forbindelse med købet flyttede Cool Gray ud til Vallensbæk, hvor SPG har samlet deres aktiviteter på Sjælland.
Skærmbillede 2021-11-01 kl. 16.53.42

Primoreels investerer i endnu Nilpeter FA-17

Primoreels, der fremstiller låg til mejeriprodukter, erhvervede i 2018 en 9-farve Nilpeter FA-17. Den trykpresse blev beskadiget i en ødelæggende brand i september 2020. Det reducerede virksomhedens produktionskapacitet betydeligt.
nilpeter_primoreels_pr_small

Kunder er også mennesker - brug personalisering i markedsføringen

Skærmbillede 2020-10-21 kl. 15.12.34

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01