Kraftig heatset-oprustning i det sydsvenske

PUBLICERET: 12 September 2018
OPDATERET: 12 September

Sidste år investerede det norske trykkeri Ålgård Offset 110 millioner NOK i Norge. Nu køber Ålgård Offset 91 procent af aktierne i trykkeriet Printagon i Helsingborg – der ligger bare 15 minutters sejlads fra Helsingør – og investerer 35 millioner SVK i en Litomann III for at trykke alt fra direct mail og flyers til brochurer og kataloger.

– Vi har i dag folk på alle skift og har både brug for mere kapacitet, og for back-up i forskellige situationer, siger Tom Bjarte Norland, adm. direktør for Ålgård Offset.

Printagon forventer at fordoble trykkapaciteten, når de får installeret den nye 32-siders Lithomann III fra Manroland. Maskinen kan trykke 15 meter pr. sekund og kan udføre 60.000 rotationer pr. time.

– Med to lignende trykpresser får vi stor fleksibilitet og effektiv drift, siger Tom Bjarte Norland og tilføjer, at Aalborg Offset og Printagon har den største kapacitet i Norge og Sverige når det gælder tryk og samlehæftning. Gruppen har tilsammen fem heatset trykpresser og seks samlehæftere.

– Sammen med Ålgård Offset’s tre 16-sidede trykpresser dækker vi helt de fleste af produkterne og er derfor veludstyrede på det skandinaviske marked.

Sammen med de norske trykkerier Gunnarshaug og HBO startede Ålgård Offset i 2017 på Kando Print Center. 33 mio. SVK blev investeret i nyt udstyr til det nystartede trykkeri, herunder en 8-farvet Komori HUV. Kando er placeret i Ålgård Offset-lokaler på Ålgård.

– For 2018 forventer vi en samlet omsætning på 330 millioner kroner i Norge og Sverige, siger Tom Bjarte Norland.

Læs videre

Vil vi også se valgplakater næste gang vi skal i stemmeboksen

Et folketings- regions- eller kommunalvalg er ensbetydende med travlhed i både tryk- og skiltebranchen. Der bliver produceret valgplakater, valgbannere, visitkort, flyers, brochurer, og diverse merchandise.
Skærmbillede 2021-11-16 kl. 12.59.54

Scandinavian Print Group har investeret i Vallensbæk

Før sommer blev det offentliggjort, at Scandinavian Print Group (SPG) havde købt Skovlunde-trykkeriet Cool Gray. I forbindelse med købet flyttede Cool Gray ud til Vallensbæk, hvor SPG har samlet deres aktiviteter på Sjælland.
Skærmbillede 2021-11-01 kl. 16.53.42

Primoreels investerer i endnu Nilpeter FA-17

Primoreels, der fremstiller låg til mejeriprodukter, erhvervede i 2018 en 9-farve Nilpeter FA-17. Den trykpresse blev beskadiget i en ødelæggende brand i september 2020. Det reducerede virksomhedens produktionskapacitet betydeligt.
nilpeter_primoreels_pr_small

Kunder er også mennesker - brug personalisering i markedsføringen

Skærmbillede 2020-10-21 kl. 15.12.34

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01