Prinfo Danmark sætter fokus på mental trivsel

PUBLICERET: 26 June 2024
OPDATERET: 26 June
Foto: Canva Studio

Prinfo Danmark sætter fokus på mental trivsel på medlemmernes arbejdspladser under projektnavnet #OnePrinfo.

ESG*-dokumentation er et øget konkurrenceparameter og Prinfo Danmark har arbejdet intenst med at dokumentere E. Nu skærper de fokus på S og G. Det sker i samarbejde med konsulenthuset CUBION A/S og med en donation fra VELLIV-foreningen til et brancheudviklingsprojekt for alle medlemsvirksomheder i Prinfo.

Brancheorganisationen GRAKOM sidder i projektets følgegruppe og har en vigtig rolle med aktivt at udbrede kendskabet til projektet og dets resultater i hele den grafiske SMV-branche.

#OnePrinfo fokuserer på mental trivsel i en branche under drastisk forandring. Færre grafiske kommunikationsvirksomheder, mere brug af udenlandske partnere, samt øget digitalisering der overfører budskaber til onlineplatforme.

Dette presser medarbejdernes trivsel og dermed også organisationsudviklingen. Ved at prioritere mental sundhed integreres trivsel som en strategisk forretningskomponent, der styrker konkurrenceevnen og sikrer en balance mellem daglig drift og fremtidig vækst, skriver Prinfo i en pressemeddelelse.

Små forandringer med stor virkning

Formålet er at skabe tryghed under forandring for hele arbejdspladsen – medarbejdere såvel som ledere. Derfor vil projektet arbejde med tre ben. Det første er at klæde ejerleder på til at lede forandringer med fokus på den mentale sundhed for alle. Det andet ben er uddannelse af nøglemedarbejder til at være tovholdere på aktionslæringsforløbet, og det tredje ben, hvor medarbejder og ledelse i samarbejde tager fat i konkrete trivselsudfordringer på virksomheden.

Fokus er på psykologisk tryghed som fundament for at bruge aktionslæring, som kort fortalt handler om at tage udgangspunkt i den nuværende situation og forsøge at ændre den ved mindre eksperimentelle tiltag på baggrund af fælles dialog.

CUBION har gode erfaringer med at bruge aktionslæring som metode, da det netop indebærer, at den enkelte virksomhed skal sætte spot på egne konkrete udfordringer på den mentale sundhed og gennem prøvehandlinger nå frem til, hvad der er virkningsfuldt hos dem.

Med indsatsen skal arbejdspladserne bliver i stand til at handle på de udfordringer de møder både internt og forårsaget af eksterne forandringer. Psykologisk tryghed giver medarbejderne mod til og forståelser for, at deres bidrag er vigtige for at løse problemstillinger, der påvirker den mental sundhed, og at deres input er medvirkende til at bibeholde attraktive arbejdspladser lokalt.

Dette projekt er et særsyn i både branche og SMV-segmentet og adm. direktør Jesper Daugård udtaler:
– Når vi har søgt midler fra ’Velliv Foreningen’ til dette projekt, er det med en ambition om, at vi får en stærkere kæde med nysgerrige medarbejdere, der formår at samarbejde og skabe værdi og succes sammen og at vi bliver interessante for kommende medarbejdere, der kan udfordre og innovere vores virksomheder.

*) ESG står for Environment, Social and Governance som kan oversættes til miljø, socialt ansvar og ledelsesetik.

Læs videre

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand

Fusion resulterer i dansk produktion med lokal identitet

Fusionen mellem V1 Printcompany og Bannerkompagniet ApS er fra juni 2024 en realitet.
Lasse Kahr og Morten Frtiz

Vikiallo støtter ECO Interior Award

Interiør-dekoration bliver nævnt stadigt oftere som et nyt område med et stort forretningspotentiale. Derfor afholder Sign Print & Pack-messen en interiør design-konkurrence.
vikiallo-design_01

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01