Messepræmiere for Zünds Q-Line

PUBLICERET: 24 April 2024
OPDATERET: 24 April
Foto: Anja Degerholm.

Under mottoet “Performance across the board” vil Zünd, for første gang, vise deres industrielle skærebord Q-Line på en messe.

Da Q-Line blev præsenteret i 2023, var det over et årti siden, at Zünd lancerede sin tredje generations skærebord – G3. Efterfølgeren er et fuldautomatisk system, der primært henvender sig til producenter af emballage og POS-materiale (Point of Sales). Q-Line har et stel lavet af en stabil beton- og mineralblanding og bomme i kulfiberforstærket komposit, der gør dem væsentligt lettere end deres forgænger. Maskinen har plads til otte forskellige værktøjer, der skiftes helt automatisk.

Q-Line leveres med BHS180, et “Board Handling System”, der sikrer til palle-til-palle produktion med en robotløsning til lastning og losning. Et lignende system, var tilgængeligt til G3, men det nye kommer med en række nye funktioner såsom et integreret kamera, der fx kan læse QR-koder på materialet nedefra.
I forbindelse med lanceringen beskrev Aleksandar Lazic, leder af emballageproduktområdet hos Zünd, Q-Line som “en milepæl” for Zünd.

– Det er en ny generation af skæremaskine, der sætter en ny og høj standard for digital skæring, med høj hastighed, gennemløb og kvalitet – samt en lavere pris pr. del, sagde han til Sign Print & Pack ved afsløringen.
Hele løsningen med skærebord og BHS180 har aldrig før været vist på en messe, men på Drupa bliver det muligt at se hele systemet i funktion.

Foto: Pressefoto.
Den rigtige løsning til enhver kunde

Mottoet “Performance across the board” (kan måske oversættes til ”Levere på hele pladen”, hvis man skal have dobbelttydigheden med) handler om, at Zünd ønsker at kunne tilbyde høj produktivitet til alle kunder uanset behov og budget. Målet er at digitalisere og automatisere værdikæden for at øge konkurrenceevnen.

– På Drupa 2024 vil vi præsentere innovative og højproduktive løsninger, der hjælper vores kunder med at digitalisere deres produktion på individuel basis efter deres behov. Under vores samtaler med kunder tager vi os tid til virkelig at lære deres specifikke krav at kende, helt ned til mindste detalje. På den måde kan vi sammensætte præcis den rigtige kombination af løsninger, de skal bruge for at sikre et succesfuldt og konkurrencedygtigt produktionsforløb. Vi støtter dem aktivt i deres transformation mod en digitaliseret fremtid, siger Lars Bendixen, chef for det grafiske segment hos Zünd.

Zünd viste en model frem af Q-Line på FESPA. Nu kan den ses i fuld størrelse og funktion på Drupa. På billedet ses Jacob Hansen, der er indehaver og direktør i Zünd Skandinavien. Foto: Søren Winsløw.
Undercam, ny robot og opdateret software

Udover Q-Line vil Zünd vise den nye undercam-mulighed, der nu er tilgængelig for deres 3. generations skæresystem. Hos Drupa er det vist på et G3-skærebord.

Derudover vil der være live demonstrationer af Robot PortaTable130 med en robotarm, der automatisk plukker og sorterer de færdigskårne dele. De vil også vise den nye Robot Poartable180 med længere rækkevidde og kapable til tungere løft. En af robotarmene vil desuden blive vist med deres nye robot-griber til at plukke tekstiler.

Zünd demonstrerer endelig også den opdaterede ZCC-software, Zünd Cut Center, med nye funktioner og et mere brugervenligt udseende. ZCC skal hjælpe brugeren med at optimere produktionsprocessen både før, under og efter skærejobbet. Prepress-programmet Caldera PrimeCenter, software til automatiseret klargøring af print- og klippefiler, er også med.

Læs videre

Heidelberg: 96 job på ét skift og 100 millioner tryk om året

Det er de helt store tal der kommer på bordet, når Heidelberg fortæller, hvad de kommer til at præsentere på dette års Drupa.
Heidelberg_drupa_01

Xeikon viser nye løsninger i nøglesegmenterne

Xeikon tilbyder digitale løsninger til både emballageindustrien og den grafiske industri på Drupa.
Xeikon-Drupa

Flere foretrækker PPF frem for Wrapping folie

Kim Harris fra vikiallo fortælller, at der er en stigende tendens til at bilejere foretrækker Paint Protection Film (PPF) frem for traditionelle wrapping folier.
PPF_01

16 forædlingsmuligheder i én maskine

Scodix, leverandør af digitale forædlingsløsninger, lancerer to nye maskiner til Drupa.
scodix

De seneste nyheder

Heidelberg: 96 job på ét skift og 100 millioner tryk om året

Det er de helt store tal der kommer på bordet, når Heidelberg fortæller, hvad de kommer til at præsentere på dette års Drupa.
Heidelberg_drupa_01

FlexoPrint investerer i endnu en hybrid trykmaskine

Den seneste Digital Series HD UV inkjet/flexo linje blev valgt fordi, det er en 'ægte hybrid'.
Screenshot

Xeikon viser nye løsninger i nøglesegmenterne

Xeikon tilbyder digitale løsninger til både emballageindustrien og den grafiske industri på Drupa.
Xeikon-Drupa

Stibo køber trykkeri ud af konkursbo

Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen fortæller i et interview med Sign & Print, hvad det kommer til at betyde.
Søren Henriksen