Elitron er på plads hos NIZE equipment

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 24 March 2024
OPDATERET: 24 March
Direktør Lars Nikolajsden er stolt over, at NIZE equipment nu kan tilbyde hele Elitrons udstyrspakke eksklusivt i Norden.

Efter 14 dages installation og intensiv træning er NIZE equipment klar til at vise den seneste tilføjelse til deres produktportefølje frem.

Det er det italienske high-end skære- og fræsebord Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm som de har installeret i deres democenter i Odder.

Direktør Lars Nikolajsen fortæller, at de i mange år har søgt en stærk partner, som de kunne repræsentere eksklusivt i Norden. Det er nu lykkedes med aftalen med Elitron, som gælder hele Elitrons udstyrspakke.

– Vi tilbyder Elitron et stærkt partnerskab med et højt vidensniveau og en solid serviceorganisation. Det vi kræver af dem, er hurtig respons, der kan stikke niveauet dybere end vi selv kan klare, når behovet opstår. Det føler vi os overbeviste om, at Elitron i dag kan levere, siger Lars Nikolajsen.

Elitron har patenteret en skærekniv, der kan V-skære begge sider på en gang.
Patenteret skæreværktøj

Det nye skærebord, som de har fået installeret, er i formatet 320 x 210 cm og er udstyret med et conveyor-bånd, som gør, at man kan føde direkte fra rulle. Selv om bordet fås både i mindre format og uden conveyor-bånd, så giver det, ifølge Lars Nikolajsen, mest mening at installere bordet i den aktuelle konfiguration. For så kan de gennemføre hele produktions-flow fra alle deres printere, også rulleprintere.

Elitron-bordet har forskellige værktøjer som fræs, track-knife, oscillerende knive og et patenteret 45 graders vinkelskæresæt. Der er desuden værktøjer til at skære i en række andre vinkler. Det særlige ved 45 graders vinkelskæresættet er, at det skærer hele vinkelfuren på en gang. Det er, så vidt vides, ikke set før.

Tre niveauer af optisk assistance

Elitron-skærebordet er forsynet med et Seeker kamerasystem monteret på værktøjshovedet, som afsøger pasmærkerne inden skæring. På den måde sikres en altid præcis skæring.
Med optionen Seeker Pro, som er monteret på en fritstående bom over skærebordet, kan systemet selv genkende motivet på skærebordet og hente de tilhørende skærefiler frem helt automatisk. Endelig har de en projektor monteret som fx kan projicere en eller flere skærefigur ned på bordet. Er der flere skærefigurer kan de nemt flyttes rundt og roteres på skærmen, hvilket øjeblikkeligt afspejles i projiceringen. På den måde kan man udnytte det bedste af fx læderhuder eller paprester.

NIZE equipment har også fået udviklet en transportvogn, som gør det nemt at flytte ruller fra printer til skærebord. Det er det danske firma Hovmand, der har produceret.
Udviklingen i printermarkedet presser skærebordene

Printerne bliver hele tiden hurtigere og hurtigere. Det øger presset på skærefaciliteterne, hvor nogle må ud i ekstra investeringer for at holde trit. Elitron har en Twin Head-løsning, hvor der skæres med to hoveder fra hver sin bom.

– Det havde ikke gang på jorden blandt danske kunder for bare fem år siden, men jeg er ikke så sikker længere. Jeg tror faktisk, at flere vil vælge den løsning frem for at investere i et ekstra skærebord siger Lars.

Elitron har entry-level skæreborde fra 80 x 160 cm og helt op til fuldautomatiske produktionssystemer, hvor man kan køre en palle ind i den ene ende og så få leveret færdigskårne materialer på palle i den anden.

Håber messerne vil sætte gang i markedet

Lars Nikolajsen fortæller, at deres kunder ser ud til at have travlt nok. Det tyder trækket på printerfarve, knive og fræsere på. Men når det gælder investeringer i maskiner, så er markedet lidt afventende. Det kan både skyldes den globale situation, men også at vi står foran to store grafiske messer. Først den årlige FESPA, hvor Lars Nikolajsen ikke venter så mange nyheder, men så kommer DRUPA lige efter, og her tror han der er lagt i kakkelovnen, både hvad angår nyheder, automatisering og kunstig intelligens.

14 dages installation og intensiv træning er ved at nå sin afslutning.

Læs videre

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoire på Drupa

Sammen med en stor del af Fujifilms omfattende repertoire, vil et par nye B2-printere være udstillet på Fujifilms stand på Drupa.
drupa24_fujifilm

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lancerer ny storformatprinter til de professionelle foto-, kunst- og plakatmarkeder.
Epson_P20500Series

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder