Spild bliver helt nye produkter med Hexis' nye satsning

Foto: Felix Alnemark
PUBLICERET: 24 March 2024
OPDATERET: 24 March

Spild fra skilteproduktionen bliver til husisolering og PVC-rør, når Hexis nye genbrugsprogram rulles ud i Europa.

På Fespa viste det franske firma desuden en ny ultra-transparent film og nye farver i Bodyfence- og Skintac-serien.

Genbrugsprogrammet blev lanceret i Frankrig sidste år og skal nu bruges af alle Hexi-datterselskaber. Det betyder, at du kan genbruge både PVC-materiale og bagpapir, som folierne ligger på.

– Bagpapiret bruges til at lave isolering og den overskydende PVC til at lave PVC-rør. Vi sælger ikke bare selvklæbende folie, men tager ansvar for miljøet hele vejen. Vi tager restprodukterne tilbage fra vores kunder og sørger for, at det ender på en fabrik, der kan genbruge det, forklarer Joachim Wallgren, salgschef hos Hexis i Sverige.

Selv de plastikstykker, der sidder på siderne af rullen, når den leveres, tages tilbage og genbruges.
Det er kundens ansvar at adskille materialerne, så de kan genbruges. Hexis stiller affaldsbure til rpådighed og sørger for, at det kommer tilbage til den rigtige fabrik, så det kan genbruges.

Det er ikke alle, der kan genbruge bagpapiret, fordi det har silikone på den ene side, men Hexis har fundet en partner, der kan.

Genbrug starter i år

Programmet skal implementeres i Norden i løbet af året. Joachim Wallgren fortæller, at der er et gennemarbejdet system, som de skal præsentere for kunderne.

– Det er en ret seriøs proces. Vi har haft det i Frankrig hele sidste år og har 300 kunder forbundet til det. Vi har genbrugt en frygtelig masse tons papir og plastik.

Bagsidepapiret til folierne bliver til isolering med Hexis nye genbrugsprogram.
Er der interesse for dette blandt kunderne?

– Åh ja! Der er stor interesse. Alle leder efter PVC-fri materialer for at være miljøvenlige, men dette er endnu bedre. Det er afbrændingen af PVC, der er skidt for miljøet. Her genbruges dine PVC-materialer til gavn for miljøet. Vi frigiver ikke noget. Det er udslippet, der ikke er miljøvenligt. Hvis vi kan tage hånd om udslippet og genbruge det på en miljøvenlig måde, er det godt.

De nyeste farver i Skintac-serien.
Andre produktnyheder

Men det handlede ikke kun om genbrug på Hexis Fespa-stand. De demonstrerede også deres Matmak skæreprogram for Bodyfence-serien. Der var også et par produktnyheder.

– De største nyheder er, at vi lancerer en PVC-fri printfolie og en ultratransparent folie til vinduespåføring. Den er fuldstændig gennemsigtig. Sætter man det på en et vindue, kan man ikke se, at det findes, siger Joachim Wallgren.

Der lanceress også en række nye farver i Skintac-serien, som du kan foliere din bil med.
Andre udstillede elementer var Hexperience-serien i laminater og en ny produktlinje til solfilm til både biler og bygninger.

Flere Skintac farver, som du kan foliere din bil med.

Læs videre

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoire på Drupa

Sammen med en stor del af Fujifilms omfattende repertoire, vil et par nye B2-printere være udstillet på Fujifilms stand på Drupa.
drupa24_fujifilm

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lancerer ny storformatprinter til de professionelle foto-, kunst- og plakatmarkeder.
Epson_P20500Series

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder