Neolt præsenterer mere automatik på XY-skæring

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 21 March 2024
OPDATERET: 21 March
Den nye XYMatic Trim Plus fra Neolt rummer flere muligheder for automatisering og effektivisering af XY-skærebehovet. Maskinen er her flankeret af Neolts direktør, Edourdo Pontiggia, og EWJ’s daglige leder Lena Jakobsen.

Neolt, det italienske familiefirma, som er mest kendt for deres skæreløsninger til visuelle kommunikation, var på FESPA for bl.a. at vise to nyheder.

Det er Lena og Peder Jakobsen fra EWJ som tager imod. De fortæller, at de i 40 år har samarbejdet med Neolt, hvilket vidner om to partnere, der har tillid til hinanden. Det startede med tegne- og skæresystemer til ingeniører, arkitekter og ikke mindst de relaterede uddannelsesinstitutioner, men i dag er det især storformatbranchen de servicerer.

– I mange år har det primært været de manuelle skæresystemer, der har domineret Neolts portefølje, men i de senere år har de mere elektriske løsninger vundet større indpas. På messen er det især XYMatic Trim Plus, som er en videreudvikling af XYMatic Trim skæreløsningen, der nu kan fås med en række nye features for optimeret produktion. Og så det XY DTF, som er fokuseret på DTF-markedet, som ofte skal have skåret DTF-filmene ud i mange mindre formater, forklarer Lena Jakobsen.

XYMatic Trim Plus

Den nye XYMatic Trim Plus kan sættes direkte sammen med forskellige printere og kører som inline skæreløsning. En sensor læser hastigheden på printeren og justerer trækket i skæremaskinen. Samtidig holder en pneumatisk mekanisme spænding på medier, så det hele tiden har den korrekte spænding for optimal skæring.

– Men skæremaskinen er langt hurtigere end printeren, så i de fleste tilfælde vil en offline løsning give bedre mening. Så kan man modtage fra flere printere eller sætte lange job i kø, uden at spærre printeren, siger Peder Jakobsen.

Direktør Edourdo Pontiggia fra Neolt fortæller, at den pneumatiske styring af banespændingen gør, at den er næsten lydløs og at nye visuelle inspektionssystemer sikrer at emnerne hele tiden skæres fuldstændig i vinkel.

XYMatic Trim Plus har en fremføringshastighed på op til 50 meter i minuttet og op til 150 meter horizontalt. Der kan være op til 8 knive på den 165 cm brede skæreflade. Skæremaskinen kan tage op til 300 meter lange jumboruller og udstyres med et aflæggerbord.

XYMatic Trim Plus findes også en Wallpaper-konfiguration.

XY DTF

DTF fik sit store gennembrud på sidste års FESPA. I år er der stadig stor opmærksomhed på fænomenet med mange udbydere af DTF-printere, men også firmaer der tilbyder DTF-forbrugsmaterialer og efterbehandlingsudstyr. Blandt de sidste er Neolt, som markedsfører deres XY DTF-skæreløsning. Det er et mindre, automatisk XY-skærebord. Den vil, ifølge Neolt, booste din produktion og løse problemet med manuel skæring af DTF-film efter udskrivning.

Neolts XY DTF løser problemet med manuel skæring af mange små DTF print.

Læs videre

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Forbedrede funktioner i Packz 10 fra Hybrid Software

Med den seneste version af PDF-editoren i Packz åbnes der for øget automatiseringo og derigennem højere produktiviteten for etiket- og emballageproducenter.
packz_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand