Et værktøj til alle processer i skiltefirmaet

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 20 March 2024
OPDATERET: 20 March
Multiline software er opbygget af 14 moduler, der kan sammensættes vilkårligt. På billedet ses marketingchef Jef Stoffels.

Det belgiske softwarefirma Dataline Solutions har udviklet den modulopbyggede software Multiline til styring af alle funktioner i en skiltevirksomhed, eller en hvilken som helst anden grafisk virksomhed.

14 forskellige moduler kan sættes vilkårligt sammen i Datalines software-løsning Multiline.
Det gælder alt fra kunderelationer (CRM), kalkulationer og tilbud, pre-flighting, ordreoprettelse og bekræftelse, internt workflow, analyse og rapportering, fakturering, lagerbeholdning m.m.

Marketing ansvarlig Jef Stoffels, der tidligere har været i en tilsvarende position hos ESKO, fortæller, at de fleste starter med at opbygge et CRM-system til håndtering af kunderelationer. Derfra går de typisk videre til ordreoprettelse eller varelagerstyring. Fidusen er, at man kan hælde på efterhånden som behovene opstår. Integrationen står Dataline for.

Version 6.0, som bliver præsenteret på FESPA, har som noget nyt, at flere af de enkle og mere adminstrative prepress-funktioner kan udføres af det administrative personale. Det sænker flaskehals-belastningen i prepress og gør at flere opgaver kan produceres til tiden, siger Jef Stoffels.

De har også udviklet apps der gør at man kan overvåge systemet fra en vilkårlig smartphone eller tablet, og bl.a. kan godkende eksterne opgaver.

En solid base

Dataline har i dag mere end 1.000 virksomheder som kunder med flere end 10.000 brugere. Dataline er en belgisk virksomhed med 60 ansatte. I Danmark optræder NIZE equipment som en slags partner. Direktør Lars Nikolajsen fra NIZE equipment forklarer:

– Vi hverken sælger eller supporterer Multiline. Men hvis vi ser et behov hos en af vores kunder, så foreslår vi Multiline som en løsning. Herefter tager Dataline selv over. Det sker typisk ved at kunden interviewes i et par timer om, hvordan deres produktion er skruet sammen og hvilke udfordringer de står med. Efter interviewet sammensættes en demo, der skal vise, hvordan kundens udfordringer kan løses. Nogle gange skal der et par demoer til, men de går meget seriøst til værks.

Jef Stoffels fortæller afslutningsvis, at de på DRUPA vil vi vise nogle nye løsninger baseret på AI (kunstig intelligens), men vil ikke tale mere om det på nuværende tidspunkt.

Læs videre

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoire på Drupa

Sammen med en stor del af Fujifilms omfattende repertoire, vil et par nye B2-printere være udstillet på Fujifilms stand på Drupa.
drupa24_fujifilm

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lancerer ny storformatprinter til de professionelle foto-, kunst- og plakatmarkeder.
Epson_P20500Series

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder