Mondi og DS Smith er enige – nu mangler detaljerne

PUBLICERET: 12 March 2024
OPDATERET: 12 March
Mondi Pressefoto.

Papir- og emballagegiganten Mondi har indgået en principaftale om at købe alle aktier i den mindre rival DS Smith.

De er med andre ord enige om prisen. Nu mangler detaljerne. Købet vil skabe en endnu større gigant med en markedsværdi på mere end 875 milliarder DKK, skriver Reuter i en pressemeddelelse.

– Kombinationen af de to virksomheder er en spændende mulighed for at skabe en paneuropæisk industrileder inden for fiberbaserede bæredygtige emballageløsninger, udtaler virksomhederne i en fælles erklæring.

Papiremballagevirksomheder generelt har haft det svært det forgangne år med faldende efterspørgsel og lave priser. Det skyldes, udover den faldende efterspørgsel, at emballagevirksomhederne reagerede på de barske markedsforhold ved at reducere egne lagre. Det kommer på bagkant af det pandemisk salgsboom, hvor efterspørgslen efter online handel eksploderede.

Mondi og DS Smith, som i øjeblikket vurderer mængden af synergier ved handlen, siger, at sammenlægningen vil skabe en førende aktør inden for bølgepapemballage i hele Europa. Det vil styrke de strukturelle væksttendenser inden for bæredygtig emballage samt give et yderst komplementært geografisk fodaftryk.

Bestyrelsesformanden for Mondi, Philip Yea, fortsætter som formand, Andrew King bliver CEO, og Mike Powell bliver CFO for den udvidede Mondi Group. Det forventes desuden at tre direktører fra DS Smith indtræder i den udvidede Mondi Group-bestyrelse.

Læs videre

Fusion resulterer i dansk produktion med lokal identitet

Fusionen mellem V1 Printcompany og Bannerkompagniet ApS er fra juni 2024 en realitet.
Lasse Kahr og Morten Frtiz

Vikiallo støtter ECO Interior Award

Interiør-dekoration bliver nævnt stadigt oftere som et nyt område med et stort forretningspotentiale. Derfor afholder Sign Print & Pack-messen en interiør design-konkurrence.
vikiallo-design_01

Nyt tilbud til professionelle grafiske indkøbere

Print.com er et nyt online tilbud til professionelle grafiske indkøbere i Danmark.
printcom

Egotag investerer i yderligere to Colorado'er

Egotag Skilte & Reklame i Hjørring har benyttet Drupa-messen til at købe to nye Colorado’er i M-serien.
egoitag_drupa

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01