Erritsø Tryk nedlægger dagholdet

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 15 February 2024
OPDATERET: 19 February
Direktør for Erritsø tryk, Gert Nielsen, siger, at der ikke er aktuelle planer om yderligere trykkerilukninger, men at nedgangen i efterspørgslen på aviser næppe stopper her.

Med virkning fra 1. marts 2024 nedlægger Erritsø Tryk dagholdet på trykkeriet i Erritsø. Som konsekvens afskediges syv medarbejdere.

Det er den fortsatte nedgang i efterspørgslen på papiraviser som er årsagen. For kort tid siden kunne vi fortælle, at avistrykkeriet i Aalborg, som Erritsø Tryk havde lejet sig ind i, blev lukket ved årsskiftet.

Direktør Gert Nielsen fra Erritsø Tryk har tidligere sagt til MediaWatch, at det samlede forbrug af avispapir i Danmark faldt med 30% alene i 2023 (kilde: Pressens Fællesindkøb). Han siger videre, at der er en betydelig overkapacitet i markedet og at faldet i avispapirforbruget næppe stopper her.

Erritsø Tryk-gruppen investerede i 2023 i en udvidelse af trykkekapaciteten på deres trykkeri Avis-Tryk i Hornslet. Med en Continent-rotationsmaskine fra Koenig & Bauer erstattede de en ældre maskine af et andet fabrikat. Spørgsmålet er, om Erritsø Tryk er ved at samle deres kapacitet med et trykkeri i vest (Avis-Tryk i Hornslet) og et i øst (Dansk Avis Tryk i Glostrup) og at trykkeriet i Erritsø dermed er ved at have udspillet sin rolle.

Læs videre

Fusion resulterer i dansk produktion med lokal identitet

Fusionen mellem V1 Printcompany og Bannerkompagniet ApS er fra juni 2024 en realitet.
Lasse Kahr og Morten Frtiz

Vikiallo støtter ECO Interior Award

Interiør-dekoration bliver nævnt stadigt oftere som et nyt område med et stort forretningspotentiale. Derfor afholder Sign Print & Pack-messen en interiør design-konkurrence.
vikiallo-design_01

Nyt tilbud til professionelle grafiske indkøbere

Print.com er et nyt online tilbud til professionelle grafiske indkøbere i Danmark.
printcom

Egotag investerer i yderligere to Colorado'er

Egotag Skilte & Reklame i Hjørring har benyttet Drupa-messen til at købe to nye Colorado’er i M-serien.
egoitag_drupa

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01