Sappi lukker europæisk papirfabrik

PUBLICERET: 17 January 2024
OPDATERET: 17 January
Foto: Lånt hos sappi.com.

Den vedvarende globale økonomiske afmatning, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svag økonomisk vækst, lægger et betydeligt pres på Sappi, især i Europa, skriver de i en pressemeddelelse.

Som en reaktion på dette pres indledte Sappi i oktober 2023 starten på en høringsproces om en mulig lukning af Sappi Lanaken Mill. Processen er afsluttet og der er indgået en aftale med medarbejderne. Produktionen af papir sluttede i december 2023. Den endelige nedlukning skulle være afsluttet i løbet af andet kvartal i 2024.

Det er Sappis strategiske fokus at reducere eksponeringen til det grafiske papirsegment og samtidig udvide tilstedeværelsen inden for emballage, specialpapir, papirmasse og biomaterialer.

Mens Sappi fortsætter med at betjene det grafiske papirmarked gennem dets konkurrencedygtige aktiver, vil den overordnede prioritet for den europæiske forretning være at vækste i emballage- og specialitetssegmentet specifikt inden for fleksibel emballage, funktionelt papir, selvklæbende, herunder glasin, etiketter samt farvesublimeringskategorier. Overførslen af produktionen til andre Sappi-faciliteter, som vil forbedre kapacitetsudnyttelsen, er påbegyndt, og der vil ikke være nogen forstyrrelse for kunderne, forudser Sappi.

Sappi Lanaken Mill er en integreret papirmasse- og papirfabrik beliggende i Belgien. Den beskæftigede 581 arbejdere med en produktionskapacitet på 165.000 tons papirmasse per år. Papirmassen indgik i produktionen af 530.000 tons bestrøget træfrit papir, som hovedsageligt blev solgt på det europæiske marked.

Vi har for nyligt set, at Sappi har frasolgt tre andre papirfabrikker i Europa – deres Kirkniemi i Finland, Maastricht i Holland samt Stockstadt i Tyskland.

Læs videre

Fusion resulterer i dansk produktion med lokal identitet

Fusionen mellem V1 Printcompany og Bannerkompagniet ApS er fra juni 2024 en realitet.
Lasse Kahr og Morten Frtiz

Vikiallo støtter ECO Interior Award

Interiør-dekoration bliver nævnt stadigt oftere som et nyt område med et stort forretningspotentiale. Derfor afholder Sign Print & Pack-messen en interiør design-konkurrence.
vikiallo-design_01

Nyt tilbud til professionelle grafiske indkøbere

Print.com er et nyt online tilbud til professionelle grafiske indkøbere i Danmark.
printcom

Egotag investerer i yderligere to Colorado'er

Egotag Skilte & Reklame i Hjørring har benyttet Drupa-messen til at købe to nye Colorado’er i M-serien.
egoitag_drupa

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01