Buchs A/S bygger ud – og åbner etikettrykkeri

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 25 October 2023
OPDATERET: 25 October
Buchs Labels A/S er blandt andet udstyret med en GM 350 DCS fra Grafisk Maskinfabrik. Til venstre ses kontaktdirektør for Buchs A/S, Thomas Søby og til højre salgsdirektør for Buchs Labels A/S, Svend-Erik Pedersen.

Det virker friskt at starte et etikettrykkeri i Danmarks etiket by nummer 1 – Randers!

Her ligger i forvejen nogle af de største etikettrykkerier på dansk jord, så hvad er det, de forestiller sig hos Buchs?

Kontaktdirektør for Buchs A/S, Thomas Søby forklarer:

– Vi har været under en lang udvikling fra et traditionelt grafisk hus til et full-service bureau med en stærk fokus på branding. Vi er lykkedes godt med at skabe os et kundefundament baseret på kunder med full-service behov og på nichekunder inden for især emballage. Vi udvikler alt fra koncept, visuel identitet, kampagne film, employer branding over emballager, messestande, bilindpakninger m.m.

Trykkerihallen hos Buchs ligner fortsat en trykkerihal, men produktionen er i dag for 80% vedkommende emballage. Flere af de mere traditionelle grafiske opgaver har de delvist valgt at outsource. Således har de for nylig solgt deres samlehæfter og falsemaskine for at gøre plads til nye maskiner med andre muligheder.

Ny hal indrettes til skilteproduktion

Som et led i udviklingen mod full-service har de gennem årene udviklet deres skilteafdeling betragteligt, og efterhånden er pladsen blevet for trang. Derfor har de netop bygget en ny produktionsbygning på 750 m2, som hovedsagelig skal bruges til skilteproduktion, herunder bilindpakning. I uge 43 installeres der også den nyeste Arizona flatbedprinter fra Canon.

– Det bliver fantastisk at kunne tage fat på en helt ny bygning og indrette den præcis, som det passer bedst til vores produktion, siger Thomas Søby.

Den nye 750 m2 store produktionshal, som skal rumme Buchs A/S skilteafdeling.
Nyt etiketfirma ser dagens lys

I den eksisterende skiltehal er de så ved at indrette deres nye etiketvirksomhed – Buchs Labels A/S. Thomas Søby fortæller:

– Den nye virksomhed ejes af Henrik Olesen, administrerende direktør for Buchs A/S og jeg selv, samt de to erfarne etiketgutter, Svend-Erik Pedersen og René Thorsen Bonde, som begge har en fortid i 4Labels fra Hobro. Dem har vi arbejdet strategisk sammen med i mange år og haft et tæt samarbejde omkring vores etiketproduktion. Vi har samme opfattelse af, hvad vi vil være for kunden, og vi tror på, at et fælles ejerskab er bedst for alle parter.

Fuld digital produktion

Udover at have en god fælles forståelse for kunderelationen, så er de også enige om, at produktionen skal være så digital som mulig. Målet er Print On Demand, sådan at deres faste kunder kan sende etiketdesign direkte ind i produktionen, hvor automatikken tager over, og klargør materialet til print og efterbehandling.

– Vi har i forvejen en stor erfaring med digital håndtering fra vores emballageproduktion. Via Buchs’ datterselskab, Skabertrang A/S har vi udviklet og programmeret vores egne online løsninger, som passer præcis til vores behov, med afsæt i kunden, fortæller Svend Erik Pedersen.

Kontaktdirektør for Buchs A/S Thomas Søby fortæller, at de har høje ambitioner om en fuldstændig digitaliseret produktion.

Til at understøtte den digitale etiketproduktion har Buchs Labels investeret i en HP Indigo 6800 og en GM 350 DCS med DVM-modul (Digitalt lak modul) samt alt hvad den kan trække af præg, stans og hotfoil fra Grafisk Maskinfabrik.

– Der er virkeligt et eksklusivt set-up, hvor vi vil være i stand til at producere næsten alt, hvad hjertet begærer af tryk og efterbehandling. Samarbejdet med især Grafisk Maskinfabrik har også gjort os optimistiske, da de virkelig er opsatte på at hjælpe os godt i gang. Det, at det er en dansk virksomhed, som bor (næsten) rundt om hjørnet med al deres ekspertise gør, at vi tror på en spændende udvikling sammen med dem.

Da interviewet fandt sted (primo oktober) havde de netop afsluttet uddannelse på begge maskiner for de to nyansatte operatører. Når skiltehallen er indrettet, og de har al pladsen for sig selv i Buchs Labels, kommer de næste maskiner op.

God synergi

Det er ikke nyt for Buchs A/S at producere etiketter. Der er en stor synergi mellem etiketter og emballage, som de nu vil tage til et nyt niveau. Hidtil har det været outsourcet, og det vil en del af produktionen stadigt blive. Både på emballage- og etiketsiden vil de være eksperter i mindre serier. Bliver mængderne for store er det mere rentabelt at få opgaverne fremstillet i for eksempel flexo.

– Vi lægger os meget i nicherne. Det er der vores kompetencer og set-up egner sig bedst. Men det er da klart, at udviklingen med mindre serier og hurtigere levering også har ramt etiketmarkedet, og der står vi så klar til at tage os af dem, der ikke kan få den service andre steder, slutter Thomas Søby.

Læs videre

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

Igepa køber Scandraft som integreres med Signcom

Signcoms ejer Igepa Group køber viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke i Sverige.
anders trillkott

Kunderne sætter dagsordenen på EWJ’s åbent hus-dag

Det er kunderne der bestemmer, når EWJ på torsdag den 23. november inviterer til åbent hus. Der er adgang fra 10-19 på Rosas Minde Vej 49 i Vejle Øst.
EWJ_01

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6