Professionelt storformat uden vedligehold

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 23 October 2023
OPDATERET: 25 October
Sammen med HP’s Latex 64 Plus cutter (th) ses HP Latex 630W som et perfekt kit til mindre skiltevirksomheder og in-house produktioner. Fra venstre mod højre ses salgskonsulent Christian Wiklund, direktør Bo Østergaard-Andersen og daglig leder af EWJ Lena Jakobsen.

Storformatforhandleren EWJ i Vejle har haft den nye HP Latex 630W stående siden først på sommeren, men måtte først den 19. september fortælle om den.

Det har været noget af en prøvelse, fortæller daglig leder Lena Jakobsen, for begejstringen er til at tage at føle på.

– Der er virkelig tale om en maskine, som tilgodeser mange behov i markedet. Især for de mindre skiltevirksomheder og in-house produktioner. Den er nærmest vedligeholdelsesfri. Al vedligeholdelse sker automatisk, så det er kun skift af farvekassetter og printhoveder (som er lige så nemt som at skifte farver), som operatøren skal kunne håndtere, fortæller Lena Jakobsen.

Den lægger sig tæt op ad storebrødrene 700 og 800-serien men har en lidt lavere hastighed samt farvekassetter med 1000 ml farve (i modsætning til 3,0 liter), hvilket giver en marginalt højere driftsomkostning i forhold til de store modeller, men en markant lavere driftsomkostning sammenlignet med andre vandbaserede inkjet-printere.

– Den bruger nøjagtig de samme printhoveder og farver som de større modeller, og så har tørresystemet undergået yderligere en forbedring så det er kortere, anvender en lavere temperatur og dermed også bruger mindre energi, siger Lena Jakobsen.

Vinduesfolier med både for- og bagsidemotiv er blevet meget populært, men det kræver en dækkende hvid.
Den hvideste hvide

630W kan, som navnet antyder, også printe hvid. Det introducerede HP på de større modeller for et par år siden, og Lena Jakobsen anslår at 90% af alle de maskiner de har solgt siden, er blevet solgt med hvid farve. At det nu også er tilgængeligt på den mindre 630W, anser hun som en stor fordel.

630W kan påføre farven i op til tre lag, hvilket, ifølge Lena Jakobsen, både giver en meget høj opacitet og samtidig giver den formodentlig hvideste hvide på markedet. Det er meget efterspurgt til især vinduesdekorationer.

Stort fokus på kvalitet og miljø

Lena Jakobsen fortæller, at HP er på fjerde generation af deres vandbaserede Latex-farve. Det har været en konstant bevægelse mod højere kvalitet og holdbarhed samtidig med at man har kunne sænke tørretemperaturen, hvilket har både miljø- og materialemæssige fordele.

Holdbarheden er, ifølge Lena Jakobsen, helt på højde med Eco-solvent og solvent farver samtidig med at det, på grund af at Latex er vandbaseret, kan bruges indendørs og er godkendt til kritiske miljøer som daginstitutioner, boliger og hospitaler.

HP Latex 630W kan ses hos EWJ i Vejle.

Lena Jakobsen fortæller, at farvepatronerne kommer i genbrugelige papemballager som kan adskilles fra bunden, hvor elektronikken sidder. Det nyeste er, at de er gået bort fra plastiketiketter og printer direkte på farvekassetten (se de to kassetter i underste række). Under farverne, til højre, en station, som det hvide printhoved monteres i, og en dummy installeres i stedet for, når den ikke bruges. Den roterer kassetten, så farven ikke bundfælder sig.

Læs videre

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01

Kurz halverer spildet og viser stærk digital satsning

Kurz satsede stort på Drupa 2024. De var messens eneste platinpartner og havde aldrig haft en større stand på Drupa.
kurz-drupa

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01