Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

PUBLICERET: 28 September 2023
OPDATERET: 28 September
Den nye Versafire LV står klar til at blive demonstreret for et større publikum. Foto: Søren Winsløw.

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.

Commercial Days, som afholdes i hovedkvarteret i Wiesloch, er en begivenhed der strækker sig over halvanden dag, hvor Heidelberg dels viser produktnyheder, dels går i dialog med kunderne om hvordan de kan udvikle deres forretning. Deltagerantallet var omkring 300.

Versafire-serien er en high-end tonerprinterserie baseret på hardware fra en anden leverandør. Blandt forbedringerne i to nye maskiner, Versaffire LP (production) og LV (versatility) er en ny fuser-enhed, der giver en endnu bedre kontakt til papiret ved overføring af toner. Det betyder, at man kan opnå gode resultater med endnu flere forskellige medier.

Det er også muligt at justere temperaturen i overførslen (mellem 120 og 200 grader), hvilket gør det muligt at printe på både tynde og visse varmefølsomme medier.

Begge maskiner har desuden mulighed for at køre omslag fra andre kilder ind i flowet fra et feeder-tray der ligger efter printet. På den måde kan fx færdige brochurer med kraftigere omslag ligge, hæftet og klar i udlægget.

Feeder Tray der gør det muligt at lægge omslag fra andre kilder om en brochure eller at lægge faneblade i en produktion. Foto: Søren Winsløw

De har også begge mulighed for bannerark fra vakuum-feeder i op til 96 cm med dupleksprint, så man fx kan fremstille en portfalset 8-siders brochure i én arbejdsgang. Maksimale bannerark længde er 126 cm.

Versafire LV er udstyret med en 5-farve som kan indeholde hvid, lak, sølv, guld, neongul og pink samt usynlig rød til sikkerhedstryk.

Versafire LP er en arbejdshest som kan præstere 2,6 millioner A4-ark om måneden. Den kan derfor også udstyres med dobbelte papirmagasiner og med flere udlæg, hvoraf et er et rullebord med en kapacitet på op til 5.000 ark i 80 gram. Der kan også hægtes forskelligt efterbehandlingsudstyr på.
LP er desuden udstyret med dobbelt tonerkapacitet for at kunne køre lange produktionsserier uden stop.

Den store forskel

Heidelberg leverer deres egen digitale front-end (DFE) til de to Versafire-maskiner. Det er anden generation DFE til Versafire og den indeholder en væsentlig opgradering fortæller software specialist Brian Hansen fra Heidelberg:

– Tidligere kørte driverne til hardwaren i et miljø, vi ikke havde direkte adgang til. Så vores software skulle køres gennem en virtuel computer. Det gav fx lidt lange opstartstider. Men nu kører vi i såkaldt native mode, hvilket betydet, at vi har direkte adgang til at styre printeren. Det gør det hele både hurtigere og enklere.

Papirmåleren giver øjeblikkeligt feedback på papirtykkelse og gramvægt samt papirets struktur med henblik på at finde de rette printerindstillinger. Foto: Søren Winsløw.
Enkel generering af papir- og farveprofiler

Heidelberg har også udstyret printeren med nogle funktioner, som kun de har. Det gælder fx deres papirdetektor, hvor man stikker et stykke papir i, og så fortæller den gramvægt og papirtype og kommer med forslag til papirprofil.

Når det gælder ICC-profiler, kan man lave dem efter alle kunstens regler, som på en hvilken som helst anden printer, men man kan også lave en hurtig-variant, hvor man med et håndholdt spektrofotometer kan lave en profil på få minutter uden investering i omfattende udstyr. Heidelberg tilbyder det håndholdt spektrofotometer som en option til printeren.

Når profilerne er skabt, kan DFE’en selv holde styr på både papir- og farveprofiler og koble dem rigtigt sammen, når produktionen kører. Den håndtering betyder også, at man kan skifte fra fx tonerprint til offset, eller omvendt, uden selv at skulle ændre indstillinger. Det ligger alt sammen klar i systemet.

En del af noget større

Prinect Cockpit hedder den del af softwaren, som styrer Prinect DFE’erne printerne. Men det er kun en del af det større system, som samlet hedder Prinect, og som indeholder en lang række forskellige muligheder. Det gælder blandt andet workflow-delen, som kan binde hele produktions-flowet sammen og sikre at informationer glider med fra den ene arbejdsopgave til den næste og hele tiden kan fortælle, hvor jobbet er i processen.

Integration til forskellige MIS-systemer gør det muligt at oprette ordre og tilrettelægge produktionsplaner, som bliver styrende for forløbet, lige som webshops også bliver en mulighed at integrerer direkte.

Endelig er samtlige Heidelberg-maskiner udstyret med sensorer i tusindvis. Det giver mulighed for at opsamle data om alt, hvad der foregår i maskinerne. Det giver mulighed for at opdage fejl på et meget tidligt tidspunkt og at planlægge forebyggende vedligeholdelse mest hensigtsmæssigt. Det giver også mulighed for at opsamle data om produktioner, som både kan bidrage til efterkalkulation, men også indgå som et analyseværktøj i de forbedringspotentialer der måtte være.

Softwarespecialist Brian T. Hansen forklarer, hvordan Feeder TRay kan lægge andre papirkvaliteter ind i produktet. Foto: Søren Winsløw.
Heidelberg Customer Portal

Det hele ender med at blive samlet i Heidelbergs Customer Portal. Her kan man trække på en række forskellige cloud-baserede applikationer, se sin maskine sammenlignet mod andre maskiner i samme region og trække data på maskin- og produktionstilstande. Det er også meningen, at man kan bestille service, træning, forbrugsvare m.m. via Heidelbergs Customer Portal.

Læs videre

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6

Ny Caldera RIP lokker med store farvebesparelser

Den franske softwareudvikler Caldera har netop udgivet den seneste version af Caldera RIP. Allerede fra nu vil brugere være i stand til at opgradere deres RIP til version 17.
caldera

Digital tonerprinter i B2XL-format er klar til præsentation

For ca. et år siden introducerede Fujifilm en alpha-model af en tonerprinter i B2-format. Nu har den materialiseret sig som et markedsføringsklart produkt
REvoria GP12500

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6