Gallus adresserer de store udfordringer

PUBLICERET: 14 September 2023
OPDATERET: 18 September
Den digitale etiketmaskine, Gallus One, tilrak sig stor opmærksomhed gennem hele messen. På billedet er Tommy Schou Madsen fra Heidelberg ved at give en gennemgang af maskinen. Foto: Søren Winsløw

Det er de tre store udfordringer; med manglende kvalificeret arbejdskraft, med at minimere energiforbrug og CO2-aftryk samt at de begrænsede muligheder for at foretage store investeringer, som Gallus (Heidelberg) sætter fokus på, på dette års Labelexpo.

Global Salgschef, Thomas Schweizer, siger:
– Det er de parameter der indgår, når vi skaber noget nyt. Således også med Gallus One, som er en del af et større Økosystem. Vi har fokus på hele tiden at kunne forbedre CO2-aftrykket ved at minimere såvel energiforbrug som spild. Og så tænker vi også i langtidsholdbarhed ved at sikre, at maskinerne kan få nyt liv ved at enten at blive opgraderet eller kan indgå i et re-furbishing arrangement.

Det betyder, at begge Gallus’ konventionelle etiketmaskiner, Gallus ECS og Labelmaster, består af en række elementer, som man kan skille ad og samle på forskellige måder. Det gør dem lette at konfigurere og sikrer, at de begge har en vej til at blive opgraderet helt eller delvist til de digitale maskiner Labelfire og Gallus One. Der er så meget modularitet indbygget, at det kan ske on-site. Andre og måske ældre maskiner vil blive købt tilbage med en garantipris og istandsat til videresalg.

Bedre styringsværktøjer

Som nævnt siger Thomas Schweizer, at det er det samlede økosystem, der giver effekten. Han peger i den forbindelse på, at deres Prinect-software og nye customer portal giver en række muligheder som gør det nemmere for brugerne at overvåge og registrere en række parametre, med henblik på optimering, og at de kan benchmarke sig selv med andre, anonyme, kunder med tilsvarende konfigurationer. Det giver både bedre målstyring og mulighed for at blandt andet at rapportere data for miljøpåvirkning.

Ny teknologi forlænger levetid

Gallus køber deres printhoveder hos Fujifilm, men alt andet omkring udvikler de selv. Det gælder både farven og det nye, patenterede rensesystem (Ultra Sonic Cleaning Device) som nedsætter vandforbruget dramatisk ved rensning af printhoveder og, ifølge Thomas Schweizer, forlænger det levetiden på printhovederne med op til 50%, hvilket markant forbedrer maskinens levetidsomkostninger (TCO).

Gallus One printer CMYK plus hvid i en banebredde op til 340 mm og med en opløsning på 1200 dpi. Hastigheden er 70* meter i minuttet.

‘) Rettet, da det tidligere stod 28,8

Læs videre

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01

Stor variation i udbuddet af digitale etiketprintere

Etiketbranchen er overordnet en robust og stabil industri med en mangeårig global vækst.
Xeikon

Skærebordene bliver større og mere automatiske

Skæreborde finder ind hos stadigt flere grafiske virksomheder. Effektiviseringen og automatiseringen er i hastig vækst.
cut_01

Blandt jaguarer, ørne og drager

Ricoh har været opfindsomme med deres stand, som er opbygget med et japansk tempel i midten og med ordet ”Henkaku” som omdrejningspunkt.
ricoh_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01