Mekoprint overtager Seritronic

PUBLICERET: 21 August 2023
OPDATERET: 21 August
Divisions direktør Morten E. Lundgreen (tv) og CEO Anders Kold, Mekoprint. Foto: Pressefoto.

Den danske industrikoncern Mekoprint har netop overtaget virksomheden Seritronic.

Sammen opnår de to virksomheder en endnu stærkere position på markedet og bliver blandt de største virksomheder i Europa indenfor fremstilling af folietastaturer, betjenings- og displayløsninger samt grafiske folier.

Mekoprint i Støvring har gennem de seneste år øget omsætningen markant, og nu fortsætter virksomheden sin vækst med overtagelsen af Seritronic. Opkøbet er et led i Mekoprints vækststrategi, som blandt andet indebærer store investeringer i nye kompetencer, produktionsteknologier og virksomheder, der styrker Mekoprints position på markedet.

Komplementerer hinanden godt

– Mekoprint og Seritronic supplerer hinanden særdeles godt. Seritronic er en professionel og veldrevet virksomhed med en særlig evne til hurtigt at udvikle løsninger i samarbejde med kunderne. Hos Mekoprint har vi stærke ingeniørkompetencer til de mere krævende behov og dyrker også et tæt samarbejde med kunderne om deres produktudvikling. Med sammenlægningen får vi bredere kompetencer, og det bliver en fordel for alle vores kunder, siger CEO Anders Kold fra Mekoprint.

Direktør Birgitte Helenius og direktør Hans Henrik Pedersen. Foto: Pressefoto.

Produktmæssigt har Seritronic især en stærk position på samlede box-build løsninger og hurtige prototyper, mens Mekoprint har en særlig styrke inden for produktudvikling og produktionsmodning. De to virksomheder er begge blandt de største producenter i Skandinavien i segmentet folietastaturer, betjenings- og displayløsninger samt grafiske folier. Efter opkøbet bliver den samlede koncern den største i Nordeuropa indenfor dette segment og blandt de tre største i hele Europa.

Seritronic har 60 medarbejdere og omsatte i 2022 for 112 mio. kr., mens Mekoprint-koncernen har over 700 medarbejdere og en omsætning på 729 mio. kr. i regnskabsåret 2021/22. Seritronics ejere, Birgitte Helenius og Hans Henrik Pedersen, siger, at salget til Mekoprint er den helt rigtige løsning for at fremtidssikre virksomheden.

– I Seritronic er der nu behov for et generationsskifte. Ved salget til Mekoprint sikrer vi vores medarbejderes arbejdsplads, og vi sender ikke mindst et signal til kunderne om, at Seritronic fremover er i gode hænder. Birgitte og jeg har den dybeste respekt for Mekoprint. Herudover ser både Birgitte og jeg frem til at blive en del af Mekoprint, siger Hans Henrik Pedersen, der i år 2000 etablerede Seritronic sammen med Birgitte Helenius og Hans Spliid Hansen.

Styrket salgsorganisation

Den samlede salgsorganisation bliver styrket betydeligt i forbindelse med sammenlægningen. Seritronic har allerede en stærk samarbejdspartner i Tyskland og et salgskontor i Sverige. Anders Kold har især store forventninger til ekspansion i DACH-regionen (Tyskland, Østrig og Schweiz), og Mekoprint er allerede godt positioneret i Tyskland, hvor virksomheden i mange år har samarbejdet med en række store kunder.

Med sammenlægningen styrker Mekoprint og Seritronic også tilstedeværelsen i Asien, hvor begge virksomheder har tætte relationer med stærke samarbejdspartnere. I det nye setup forbedrer virksomhederne deres evne til at udvikle kundespecifikke produkter og levere dem fra både Danmark, Asien og Østeuropa.

Store investeringer i vækst

Mekoprints overtagelse af Seritronic er et led i koncernens ambitiøse vækststrategi, der indebærer investeringer for over 150 mio. kr. alene i ny teknologi og kapacitetsudvidelser over en treårig periode. Investeringerne sker primært for at imødekomme den stigende efterspørgsel og for at understøtte Mekoprints ambition om at runde en omsætning på 1 mia. kr. i 2025.

I forbindelse med overtagelsen skifter Seritronic navn til Mekoprint Seritronic, der fortsætter som et selvstændigt datterselskab i Mekoprint-divisionen Graphic Electronics. Her er Morten E. Lundgreen divisionsdirektør, og han bliver også ny administrerende direktør for Mekoprint Seritronic. Birgitte Helenius fortsætter som direktør for økonomi og organisationsudvikling, mens Hans Henrik Pedersen fortsat vil være direktør for salg og forretningsudvikling.

– Jeg ser frem til at realisere vores fælles vækststrategi. Der er ingen tvivl om, at sammenlægningen gør de to virksomheder endnu stærkere, og det bliver spændende at samarbejde med alle de nye kollegaer i Mekoprint Seritronic. Jeg har tidligere arbejdet med flere af dem og glæder mig til at genoptage samarbejdet, siger Morten E. Lundgreen.

Fra højre mod venstre ses: Business Development Director Alex Laursen, Mekoprint, Technical Advisor Esben Kold, Mekoprint, CFO Torben Jensen, Mekoprint, Division Director Morten E. Lundgreen, Mekoprint, CEO Anders Kold, Mekoprint, Director Hans Henrik Pedersen, Seritronic, Director Birgitte Helenius, Seritronic, Global Sales Manager Lasse Langelund Pedersen, Seritronic, og advokat Michael Møller Pedersen, Hovmøller & Thorup. Foto: Pressefoto.

Læs videre

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

Scandinavian Print Group overtager Step Print Power

Det Svendborg-baserede trykkeri Step Print Power er pr. 1. juni blevet overtaget af Scandinavian Print Group.
esben_step

Scandinavian Print Group slår dørene op

Fredag den 14. juni er det 25 år siden, at Anders Grønborg og Esben Mols Kabell startede et firma med adresse i Esbens lejlighed på Kystvejen i Aarhus. Det fejrer de nu med et åbent hus, hvor alle er velkommen.
esben_SGP

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01