
Med lanceringen af både UV- og Resin-modellerne dækker Roland DG hele spektret inden for Truevis-serien, hvor de i forvejen har ecosolvent-teknologien.
Nordisk salgschef, Martin Sigsgaard, udtrykker på FESPA-messen stor tilfredshed med, at de nu, på den samme platform, kan tilbyde tre forskellige farveteknologier og dermed give kunderne det, der passer allerbedst til deres behov. Han siger:
Samme platform og betjening
– Siden lanceringen af den første Truevis i 2016, har serien vundet verdensomspændende anerkendelse fra det professionelle grafiske segment. I marts 2022 lancerede vi fire nye ecosolvent-modeller, rettet mod markederne for skilte, grafik og personalisering. I januar 2023 kom seks nye modeller i sortimentet, så vi nu har både UV, resin (Latex) og ecosolvent teknologier – som giver helt forskellige muligheder. Det er den første resin-printer i Roland DG’s sortiment. Ved at anvende den samme maskinteknologi samt VersaWorks-softwaren er der ingen forskel for operatøren, om han betjener den ene eller den anden farveteknologi. Det må alt andet lige gøre hverdagen nemmere.
Martin Sigsgaard tilføjer, at farvekassetterne i Truevis-serien indeholder en pose som automatisk rulles stramt op inde i kassetten, så der opnås størst mulig udnyttelse af farven. Efterfølgende er det kun posen man skifter, ikke hele kassetten.
Print på tredimensionelle genstande
Der er også nogle interessante tilføjelser til Versa Objects-serien, som er en meget bred serie, der udmærker sig ved at kunne printe på tredimensionelle objekter – deraf navnet. Teknologien er UV og derfor kan de printe på stort set alt.
Det startede med LEF-modellerne, bordmodeller der kan printe på flasker, dåser, smartphone covers, golfbolde og meget andet. Siden er serien blevet udvidet med CO-modellerne som er større gulvversioner, som har en større printareal og derfor både kan printe på større medier eller flere golfbolde ad gangen.
Senest er så kommet Versaobject EU-1000MF, som er en decideret storformatprinter med formatet 122 x 244 cm. Den kan printe på objekter på op til 95mm i højden. Martin Sigsgaard fortæller, at der er en stor interesse hos grafiske virksomheder for at udvide deres applikationstilbud, men også det industrielle segment er særdeles interessant.

Løbet over ende
På Roland DG’s FESPA-stand stod også en lille Direct-to-Film (DTF) printer. Den så ikke ud af noget særligt og er vel også noget af det mest minimalistiske man kan finde hos Roland DG. Ikke desto mindre kunne Martin Sigsgaard fortælle, at denne lille indgangsmodel til tekstilprint helt havde taget fusen på dem. De har solgt så mange, at det i perioder ikke har været muligt at imødekomme efterspørgslen. Martin Sigsgaard siger:
– Det er jo en meget lille løsning, som udover printeren kræver en manuel limpåføring og en varmepresse til at overføre printet til tekstilet. Men i kraft af enkeltheden og prisen har den været et attraktivt startsæt for mange, der gerne vil prøve kræfter med tekstilprint.

Software giver overblik
Sidst, men ikke mindst, viste Roland DG deres nye Roland DG Connect software, som kan monitorere udstyret real-time. Det betyder, at fx en operatør, der betjener flere maskiner, fra en arbejdsstation kan overvåge alle Roland-maskinerne.
Softwaren kan fx vise om printerne printer eller står standby, om printerne trænger til vedligehold, en thumbnail af det igangværende job samt status på farvebeholdning og forbrug.
Connect kan både anvendes som en lokal overvågning, men kan også åbnes så Roland DG kan få adgang til statistik og maskinovervågning med henblik på servicering.
