Stora Enso sænker kapaciteten på grafisk papir

PUBLICERET: 14 April 2023
OPDATERET: 14 April
Foto: Lånt fra Stora Ensos hjemmeside.

Stora Enso planlægger at reducere deres produktion af grafisk papir og permanent lukke en af de to papirmaskiner i Anjala i Finland.

Anjalankoski-anlægget i Finland omfatter to produktionsenheder. Den ene er Ingerois som producerer emballagekarton samt Anjala som producerer papir. I dag producerer Anjalas produktionsenhed bestrøget og ubestrøget bogpapir, bestrøget magasinpapir samt forbedret avispapir på to papirmaskiner. På grund af den vigende papirefterspørgsel og høje omkostninger har Stora Enso iværksat en plan om at koncentrere al grafisk papirproduktion til én produktionslinje.

Med den tilbageværende papirmaskine vil Stora Enso kunne fortsætte med at producere sit udvalg af papirkvaliteter. Den planlagte lukning af den ene produktionslinje, vil reducere den årlige kapacitet med 250.000 tons og salget med cirka 100 millioner euro.

Lukningen vil blive gennemført i løbet af fjerde kvartal af 2023 og vil have effekt på omkring 110 stillinger. Stora Enso vil være forpligtet til at arbejde tæt sammen med andre Stora Enso-lokationer, lokalsamfundet og andre interessenter for at støtte genansættelse og træning af de berørte medarbejdere.

– Faldet i efterspørgslen på avispapir og grafisk papir er yderligere accelereret og er også nået det tidligere mere stabile bogpapirmarked. For at sikre vitaliteten i vores bogpapirudbud planlægger vi derfor at fokusere alle vores bestræbelser på den tilbageværende Anjala-produktionslinje og fortsætte med at betjene vores bogpapirkunder med produkter af høj kvalitet, udtaler Hannu Kasurinen, EVP Packaging Materials division.

Stora Enso vil fortsætte med at udnytte stedets synergier mellem pap- og papirproduktion.

Læs videre

Fusion resulterer i dansk produktion med lokal identitet

Fusionen mellem V1 Printcompany og Bannerkompagniet ApS er fra juni 2024 en realitet.
Lasse Kahr og Morten Frtiz

Vikiallo støtter ECO Interior Award

Interiør-dekoration bliver nævnt stadigt oftere som et nyt område med et stort forretningspotentiale. Derfor afholder Sign Print & Pack-messen en interiør design-konkurrence.
vikiallo-design_01

Nyt tilbud til professionelle grafiske indkøbere

Print.com er et nyt online tilbud til professionelle grafiske indkøbere i Danmark.
printcom

Egotag investerer i yderligere to Colorado'er

Egotag Skilte & Reklame i Hjørring har benyttet Drupa-messen til at købe to nye Colorado’er i M-serien.
egoitag_drupa

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01