Aniket ændrer ejerskab og investerer i fremtiden

PUBLICERET: 14 November 2022
OPDATERET: 21 December
Indehaverne af Aniket, Lars Larsen (tv) og Allan R. Broch, har investeret i fremtiden.

Etiket-virksomheden Aniket bliver de første i Danmark med AccurioLabel 2300 fra Konica Minolta. Den 4-farvede digitale etiketprinter giver dem nogle helt nye muligheder, som de indtil videre er ret alene om, fortæller de to ejere Lars Larsen og Allan R. Broch.

AccurioLabel er en rulle-til-rulle printer i en absolut attraktiv prisklasse. Så er den tonerbaseret, hvilket giver en række fordele i forhold til ridsefasthed, medievalg og ikke mindst fødevaregodkendelse. Banebredden er oppe på 330 mm, hvilket gør det muligt at printe etiketter helt op til A4-størrelse.

Med AccurioLabel 230 åbner der sig helt nye muligheder for Aniket og deres kunder.

Lars Larsen forestår den daglige produktion og han fortæller, at de har haft kig på en AccurioLabel i nogle år. Den ligger et godt sted imellem de markant dyrere Indigo-printere og de mindre inkjet-printere. Kvaliteten er høj og hastigheden rimelig, når man påtænker at den egner sig bedst til kortere serier. At printet ikke behøver lak eller laminering er yderligere en fordel. Han siger:

– Vi har en helt traditionel Gallus flexoprinter, som kan lave alt hvad man drømmer om i etiketter. Men med fremstilling af klicheer, opsætning og indkøring skal vi helst ikke køre under 500 meter etiketrulle, for at det skal kunne betale sig. Med AccurioLabel kan vi fremstille helt små serier eller helt autentiske prøvetryk på oplagsmateriale på en brøkdel af tiden og med minimale startomkostninger. Det åbner en hel række af nye muligheder for os.

Allan viser et eksempel på en konkret opgave de løste for en kunde, som gerne vil se nogle eksempler på etiketter til en fødevareserie. Dem lavede de på ganske kort tid i alle de varianter kunden ønskede og på rigtigt etiketpapir.

Allan R. Broch tilføjer, at etiketbranchen er en lille verden med flere større aktører, som ofte ikke har mulighed for at håndtere de små oplag. Ikke fordi de ikke har digitale løsninger, det har de i den grad, men fordi det ikke passer ind i deres workflow. Derfor er Aniket underleverandør til en lang række af de større etikettrykkerier. Men de har også deres egne direkte kunder, og de forventer at mange flere vil komme til med deres nye AccurioLabel.

– Mange nystartede bryggerier, gave- eller fødevarevirksomheder ved ikke, hvor mange de skal bruge af de enkelte etiketter. De har flere varianter, men hvilken en der sælger mest hvornår, det ved de ikke. Så kan de bestille 40, 100 eller 1.000 hos os og få dem leveret fra den ene dag til den anden. De vil sikkert også lave ændringer undervejs og måske lade årstiden afspejle sig i etiketten. Det spiller ingen rolle for os. Vi kan lave det hele i det oplag de ønsker, siger Allan R. Broch.

Nyt medejerskab

Det er mindre end et år siden, at Allan købte sig ind i Aniket. Allan er i forvejen indehaver og direktør i Grafisk Handel A/S, som leverer maskiner og forbrugsvarer til den grafiske industri. En stor del af forretningen er salg af mindre etiketterings- og stregkodeløsninger. Via Grafisk Handels hjemmeside kan man bl.a. købe etiketprintere og bestille forstansede etiketter til de forskellige printere. Det var i den forbindelse at han kom i kontakt med Aniket, som skulle levere de forstansede etiketter.

– Det er et meget prispresset marked og jeg forsøgte at animere Lars’ og hans daværende partner til at investere i en ny og mere effektiv konverteringsmaskine til utrykte etiketter. De var lidt modstræbende til at begynde med, men jeg foreslog at tage del i investeringen, men så endte det med, at jeg købte Lars’ partners halvdel, fortæller Allan R. Broch.

Derfor fik de nogenlunde samtidig med installationen af deres AccurioLabel 230 også en installeret en Rhyguang Top 420 Plus konverteringsmaskine. I øvrigt et produkt som Grafisk Handel har fået forhandlingen på i Norden.

Den nye konverteringsmaskine har en banebredde der gør den betydeligt mere effektiv, og så har den en række forskellige indstillingsmuligheder.

Han mener også, at synergien med Grafisk Handel er til at få øje på, og siger:
– Vi er superskarpe på at lave testserier, kortere produktioner og mange varianter. Og så kan vi, i kraft af den viden jeg har fra Grafisk Handel omkring nummerering, datering, streg- og QR-kode håndtering, udstyre etiketterne med variable data, som kan bruges til tusind ting. Vi kan give hver etiket en individuel streg- eller QR-kode hvis det giver mening.
Og hvis kunderne selv får så meget styr på etiketterne, at de vil have deres eget udstyr, så kan vi hjælpe dem med det også. Der er mange fordele i dette samarbejde.

Lille virksomhed – store ambitioner

Ambitionerne fejler ikke noget hos Aniket. Allan bruger en dag om ugen sammen med Lars i produktionen for at afdække, hvilke behov de har for at gøre set-up’et så effektivt som muligt. Indtil videre er Lars helt alene om produktionen. Men det skal der snart laves om på. Ikke mindst i kraft af deres nye AccurioLabel 2300 er de blevet godkendt til at have lærlinge i fuldt forløb. Og det bliver en superinteressant læreplads lover Allan.

– Det handler i høj grad om at kunne arbejde med det digitale, og alt hvad det indebærer af at kunne administrere de mange grafiske og administrative programmer, at kunne måle og korrigere farver og selvfølgelig også arbejde med materialer og indstillinger. Vi håber, at vi snart finder den rette til at hjælpe os med dette spændende projekt.

Allan R. Broch lover, at det bliver en meget spændende læreplads for den rette lærling, som vil opnå mange digitale færdigheder.

Læs videre

Sidste chance for at deltage i Packnorth Awards

Om mindre end en uge slutter tilmeldingsfristen for årets Packnorth Award. Tøv ikke med at indsende bidrag til juryevaluering.
packnorth award

Faller bygger nyt trykkeri i Horsens

Faller Packaging har købt en 5.700 m2 stor grund på Erhvervsbyvej i Horsens.
august faller horsens

Xeikon introducerer entry-level etiketprinter

Alle higer efter at få del i vækstmarkederne emballage og etiketter.
Xeikon_Label_01

Hurtigere mere produktiv HP Indigo

Ny HP Indigo 200K vil give emballageindustrien et ekstra incitament til at skifte til digitalprint.
HP Indigo 200K

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6